Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Menkul Kıymet Tokenları Ne Durumda?

Stocheck, kripto para piyasasındaki menkul kıymet tokenlarıyla (security token) ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Toplamda 83 farklı projeye dair verinin bulunduğu bu raporda menkul kıymet tokenlarıyla ilgili oldukça ilgi çekici bilgiler yer alıyor.

Ne Kadar Para Topladılar?

Stocheck verilerine göre şu anda piyasada yer alan 83 farklı token projesinden 27 tanesini kullanıcılardan yatırım toplamaya çalıştı. Bunlardan 15 tanesinin bu süreci başarılı bir şekilde yönettiği ve bunun sonucunda toplamda 273 milyon dolar değerinde yatırım toplandığı düşünülüyor.

En çok yatırım toplayan proje 134 milyon dolarla tZERO oldu. Onu 30 milyon dolarla Smartchem SCM ve 23 milyon dolarla Blockstack takip ediyor.

Hangi Ülkelerdeler?

Bu projelerin coğrafi dağılımına baktığımızda sayı olarak ABD’nin net bir şekilde öne çıktığını söyleyebiliriz. Toplamda 25 farklı token projesine ev sahipliği yapan ABD bu bağlamda diğer ülkeleri geride bırakıyor.

Bu kripto para şirketlerinin ABD haricinde özellikle Avrupa genelinde yayıldıklarını söyleyebiliriz. Fransa, İspanya gibi ülkeler birer tane projeye ev sahipliği yaparken Almanya 11 farklı projeye ev sahipliği yapıyor. Bu noktada Almanya’nın Avrupa’nın en çok tercih edilen ülkesi olduğunu söylemek mümkün.

Hangi Sektördeler?

Stocheck araştırmasına göre bu kripto para projeleri farklı farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorlar.

Grafiğe baktığımızda bunların büyük bir kısmının finansal hizmetlerle ilgili çalışmalar yaptığını görebiliyoruz.

Bu kripto para şirketleri finansal hizmetlerin yanı sıra başlıca emlak, yazılım ve sağlık gibi alanlarla ilgileniyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment