Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Başkanı. Dijital Euro Fikrini Değerlendiriyoruz

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, gönderdiği yeni bir mektupta kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kripto paraların genel özelliklerini değerlendiren Draghi, bunların mevcut “paralara alternatif olamayacaklarını” düşünüyor.

Kripto Para Değerlendirmesi

Mario Draghi öncelikle Avrupa genelindeki merkez bankalarının kripto paraları yakından takip ettiklerini söyleyerek başlıyor.

Gerek kripto para teknolojisini gerekse sektördeki gelişmeleri takip eden Draghi; kripto paraların çok geniş bir kullanım alanına sahip olmadıklarını düşünüyor. Öyle ki kendisi Bitcoin veya benzeri kripto paraların ne USD’nin ne de euronun yerini alabileceğini düşünüyor.

Bu Durum Değişebilir

Draghi bu yorumlarını kripto para sektörünün günümüzdeki durumuna bakarak yapıyor ve fikrinin gelecekte değişebileceğini söylüyor.

Kendisinin fikrini değiştirebilecek şey ise Facebook’un Libra projesi olabilir. Draghi bu proje hakkında yaptığı yorumlarda Libra’nın Dünya genelinde “geniş kitlelere yayılabileceğini” ve yoğun bir şekilde kullanılabileceğini söyledi.

Draghi buna ek olarak Avrupa’da kullanılabilecek dijital bir euro oluşturma fikrini de değerlendirdiklerini söyledi. Ancak kendisi bu dijital euronun ne kadar kullanışlı olacağından pek emin değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment