Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Borsadan 4 Bin Ethereum Satışı: Kripto Para Yükselişini Değerlendirdi!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) 1inch Network (1INCH), aylar sonra ilk defa milyonlarca dolar değerinde Ethereum (ETH) sattı.

Bir süredir Ethereum alımlarıyla gündeme gelen 1inch ekibi bu sefer satış yaptı. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre 24 Ekim Salı günü harekete geçen ekip 8,54 milyon USD Coin (USDC) karşılığında 4.685 ETH sattı. Bu işlem 1inch ekibine 900 bin dolar kar bıraktı.

1inch, geçtiğimiz temmuz ayında ortalama 21 milyon dolar değerinde 11.000 ETH satmıştı. Satışın ardından o dönemde açıklamada bulunan kurucu ortak Sergej Kunz, söz konusu işlemin protokole ait “Fusion” özelliğini deneme amacıyla gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Ardından 28 Ağustos tarihinden 13 Ekim’e kadar ortalama 1.631 dolardan yaklaşık 17,5 milyon dolar değerinde 10.733 ETH satın alarak dikkat çeken ekip uzun süre sonra ilk satış işlemini gerçekleştirmiş oldu.

Cüzdanın geçtiğimiz hafta Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda yaşanan büyük yükselişi değerlendirmek amacıyla böyle bir satış yapmış olabileceği düşünülüyor.

Güncel verilere göre ekibe ait söz konusu cüzdanda, 15 milyon dolar değerinde 8 bin 400 stETH ve 18 milyon dolar değerinde USDC bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,4 değer kaybeden Ethereum, yazım esnasında 1.772 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!