Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Kripto Para Borsaları Son Kullanıcılar İçin Ekosistemlerini Basitleştirecek

Blockchain ve kripto para birimi teknolojisi, son derece hızlı büyüyen bir piyasaya ev sahipliği yapıyor. Günlük olarak piyasaya sürülen kripto paraların sayısı, şu anda mevcut olandan daha iyi organize edilmiş bir yönetim ve işletim sistemi olması şartını beraberinde getiriyor.

Ana akımda benimsenme süreci devam eden bir teknoloji için, kolay bir giriş ayrıca iletişim sisteminin kurulması, uzun bir yol kat etmeyi gerektiriyor. Kripto para birimleri için mevcut depolama sistemleri (cüzdanlar) ve halihazırda mevcut olan borsaların kurulumu, ekosistemi üzerinde çalışmak için biraz hantal hale getirmekte.

Kripto Paralardaki Karmaşıklıkları Ortadan Kaldırmak

Yukarıda sayılan kısıtlamalar, sektörde de fark edilmeye başlandı, çünkü çeşitli çözüm şirketleri, kullanıcı özelliklerine bağlı olarak problemleri çözebilecek alternatif yöntemler sunuyor.

Never Stop Marketing’in CEO’su Jeremy Epstein‘e göre, kripto varlık yönetiminin karmaşıklığını azaltacak kritik ve gerekli gelişmelerden biri de çok yönlü ve güvenilir cüzdanların oluşturulması. Örneğin:

Bana bir şey olursa, sevdiklerimin kripto paralara ve / veya varlıklara erişebilmelerini nasıl sağlayabilirim? Alternatif olarak, birisi beni kripto para için alıkoyarsa ne olur, bir hırsızın o parayla kaçamayacağından nasıl emin olabilirim?

Epstein, bireysel kullanım durumlarının yanı sıra, kurumsal yönetim hakkında da düşünmemiz gerektiğini açıkladı. Bir şirket, kripto para borsasında bir mal veya hizmet için ödeme alırsa, bu bitcoin’lerin korunması ve sadece bir kişinin hesabında tutulmaması gerekir. Bu, ana akımda benimsenmek için büyük bir engel teşkil ediyor.

“Kripto para-kripto para” ve “kripto para-resmi para” uyumluluğu konusunda ise Epstein, hali hazırda kullanıcıların farklı platformlar arasında işlem yapmasını kolaylaştıran gelişmiş sistemler olduğunu belirtiyor. Ona göre bu gerekli, çünkü çoğu merkezi borsa, perakende yatırımcılardan faydalanmak için tasarlandı. Ayrıca, bu platformlardaki işlemlerin yaklaşık% 90’ının da perakende yatırımcılardan avantaj sağlamak adına “servis sağlayıcısı” tarafından gerçekleştirildiğini söylüyor. Ancak, Bancor gibi bir merkeze bağlı olmayan borsalar da halihazırda günde 10 milyon dolarlık bir hacme sahip. 0x protokolü üzerine kurulu Radar Relay gibi hizmetler, açık sipariş kitaplarıyla ilişkili riskleri ortadan kaldırıyor. Yine ARK gibi SmartBridge ve kodlanmış dinleyiciler ile birlikte çalışabilen Blockchain platformları, insanların diğer ağa ait paraları tutmadan, Blockchain’ler arası nispeten sürtünmesiz ticaret yapmalarına yardımcı olacak.

Yeni Bir Endüstriyel Gelişme

Bu borsa sınıflarının ne kullanılabilirliği , ne de işlemlerinin hızı henüz popüler değil. Ancak, aralarında yaratılan momentum önem kazanmakta. Alttex gibi yeni gelişen platformlar, aynı zamanda merkezi olmayan çok birimli ticaret platformları da yaratıyor. Şirketin CEO’su Yevhenii Meita, platformun merkezi olmamasının daha güvenli bir sistem oluşturduğunu ve borsayı bilgisayar korsanlarıyla DDoS saldırılarından koruduğunu bildiriyor:

“AltExchange güvenlik sistemi oldukça güvenilirdir. Ekstra bir koruma kalkanı daha sağlamak için Touch ID, Face ID ve Pin-code fonksiyonlarını e-posta üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulama ile etkinleştirdik.”

Meita, platformun kullanıcıların kredi kartı veya banka kartı kullanarak kripto paralarını güvenli bir şekilde satın almalarını ve minimum komisyonlarla para çekmelerini sağladığını belirterek açıklamasını sonlandırıyor. Kimlik doğrulama için gereken tek şey, özel bir AltScanner aracılığıyla kartın her iki tarafını da gösteren iki selfie’dir.

Her Şey Son Kullanıcı Hakkında

Kripto paraların pratik uygulaması ve uygulama kolaylığı ile uğraşıldığında, odak noktası genellikle son kullanıcılar oluyor. Nitekim, son kullanıcı memnun olduğu sürece her şeyin iyi işlediği kabul ediliyor. Bu, MoxyOne’da kurucu ortak ve baş geliştirici olarak görev yapan Tanshul Kumar tarafından da paylaşılan bir fikir. Öte yandan Kumar, son kullanıcıya yönelik tasarımın tamamlanması ve işlem süreçlerinin sadeleştirilmesi açısından hala birkaç engel bulunduğunu belirtiyor. CCN’e verdiği demeçte bunun, kuruluşunun mevcut cüzdanlar ve modern UX tasarım konseptleri üzerine kapsamlı bir araştırma yoluyla gerçekleştirilebilecek benzersiz bir cüzdan sistemi geliştirmeye çalışmasının önemli nedenlerinden biri olduğunu açıklıyor. Bu çalışma sayesinde insanların kripto paralarını yönetme biçimlerinin gelişeceğini ve bitcoin’lerini kolayca harcayabileceklerini de ekliyor:

“MoxyOne, mevcut dijital depolama çözümleri hakkında pozitif olan her şeyi ele alacak, kullanıcılarımızla ortak şirketlerimiz için mevcut olan en güvenli ve işlevsel ürüne sahip olduğumuzdan emin olmak için uzman blockchain şirketleriyle birlikte çalışacaktır. Bunun yolu da önceden var olan sistemlerimizi geliştirmekten, kripto para birimlerini herkes için daha güvenli ve daha kolay hale getirmek için çabalayabileceğimiz diğer büyük Blockchain varlıkları ve çözümleri ile birlikte çalışmaktan geçiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment