Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Stablecoin’den Rakipleri Terra USD (UST) ve Magic Internet Money (MIM) İçin “Ponzi” Açıklaması

Merkeziyetsiz stablecoin DAI’nin üretici ve geliştirici şirketi Maker’ın kurucularından Rune Christensen, rakipleri Terra USD (UST) ve Magic Internet Money (MIM) hakkında “sağlam ponzi” projeler dedi.

Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda rakipleri UST ve MIM hakkında piyasanın kötüye gittiği senaryoda sıfırlanacaklarını ve bu yüzden “sağlam ponzi” projeler olduğunu söyleyen Christensen projeler hakkında;

Bakın, UST ve MIM sağlam ponzi projelerdir. Onlardan kesinlikle iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Ancak onlar dayanıklı bir şekilde tasarlanmadılar ve bu yüzden piyasa gerçekten kötüye gittiğinde sıfırlanacaklar.

ifadelerine yer verdi.

Christensen yaptığı ikinci bir paylaşımda ponzi ve yüksek risk içeren projelere karşıtlığı bulunmadığını ve herkesin istediği gibi eğlenebileceğini söyledi. Ayrıca her şeye cevap veren bitmek bilmeyen kişilerden bıktığını belirten Christensen, “Sizi fud’lamamı istemiyorsanız beni fud’lamayı bırakın.” tepkisinde bulundu.

DAI’nin rakiplerinin aksine dayanıklılık üzerine inşa edildiğini belirten Christensen, akıllı sözleşmeler ve teminat güvenliği konu olduğunda DAI’nin en güvenilir proje olduğuna dikkat çekti. Buna rağmen Terra USD (UST) geçtiğimiz aralık ayında piyasa değeri açısından en değerli merkeziyetsiz stablecoin olan DAI’yi geride bıraktı. DAI şu anda Coingecko verilerine göre merkeziyetsiz stablecoin’ler arasında 9 milyar dolar piyasa değeri ile UST’nin ardından ikinci sırada bulunuyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!