Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan, 1.3 Milyar Dolar Değerinde Kripto Para Kullanan Dolandırıcılık Tespit Etti

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA), 1.3 milyar dolar değerinde kripto para kullanan bir dolandırıcılık tespit etti ve Binance’in yerel temsilcisine bildirimde bulundu.

FIA’in siber suçlarla ilgilenen direktörü Imran Riaz, çevrim içi dolandırıcılığa karışan parayı kripto paralar aracılığıyla yurt dışına aktarıldığını söyledi.

11 farklı uygulama kullanarak milyarlarca dolarlık işlem gerçekleştiren dolandırıcılara gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığı bildiren Riaz, kullanıcıların bu uygulamalara 80.000 dolara kadar yatırım yaptığını açıkladı.

Ayrıca Imran Riaz, Binance’in Pakistan Genel Müdürü Hamza Khan’a, çevrim içi dolandırıcılık uygulamasının, Binance ile bağlantısı hakkında ellerindeki verileri açıklaması gerektiğine dair bildiri yolladığını söyledi ve bu dolandırıcılığın kripto paralarla ilgili olduğunu belirtti.

FIA’in yaptığı Açıklamada, dolandırıcılığa maruz kalan kişilerin 20 Aralık tarihinde sosyal medya üzerinden FIA Cyber Crime Sindh ile iletişime geçtiğini ve MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OMKINI, BB001, AVG86C, UG, TASKTOK ve 91fp adlı şirketlerin şikayet edildiğini bildirdi. Ayrıca açıklamasında:

Bu uygulamalar Pakistan halkını milyarlarca rupi dolandırdı.

sözlerine yer verdi.

Dolandırıcılık uygulamalarının 5.000 ila 30.000 arasında kişi tarafından kullanıldığını da açıkladı.

Geçen yıl Eylül ayında Pakistan Merkez Bankası, yasal ödeme aracı olmadığı söyleyerek dijital para ticaretine karşı tavsiye niteliğinde bir uyarı yayınlamıştı. Merkez bankası, Pakistan’da dijital para birimi kullanımına karşı olduklarını belirtmişti.

Koin Bülteni’nin 31 Aralık tarihinde yaptığı habere göre; Siber Suç Raporlama Merkezi (CCRC) tarafından gelen talepten sonra, Pakistan Federal Soruşturma Dairesi (FIA), 1.064 kişinin banka hesaplarını dondurduğunu bildirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!