Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal, Kendi Stablecoin’ini Çıkaracak

Online ödeme şirketi PayPal, kendi stablecoin’i olan PaypalCoin’i piyasaya sürmeyi planlıyor.

Geçen yıl ABD ve İngiltere’de bazı kripto paraların alım-satımına izin veren PayPal’ın çıkaracağı stablecoin’i, yazılımcı Steve Moser tarafından PayPal’ın iOS sürümünde fark edildi. Bunun üzerine Bloomberg’e açıklama yapan şirket yetkilileri durumu doğruladı.

Stablecoin’ler üzerinde çeşitli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden şirketin Blockchain yetkilisi Jose Fernandez da Ponte, henüz yaptıkları çalışmaların araştırma niteliğinde olduğunu belirtirken somut bir yol haritalarının olmadığını söyledi.

Jose Fernandez, şirketin dijital paralarla yaptıkları çalışmaların yatırımcılar tarafından olumlu karşılandığını söyledi. İşlem hacminin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirten Ponte, gelecekte daha fazla ülkede kripto para alım-satım hizmeti vermek istediklerini açıkladı.

Daha öncelerde PayPal stablecoin piyasaya çıkarmayı planlamasıyla alakalı iddialar ortaya atılmıştı, o sırada Ava Labs gibi geliştiricilerle iş birliği yapmayı düşündükleri tahmin edilmişti. Henüz bu konuyla alakalı bir açıklama gelmedi.

Yazılım geliştiricisi Steve Moser’in, PayPal’ın uygulamasında kaynak kodlarında dolara endeksli PayPal Coin ile ilgili bazı bölümlerin olduğunu fark ettiği bildirildi.

1998’de yılında kurulan ve dünya çapında 377 milyondan fazla kullanıcı olan PayPal Holdings, Nasdaq borsasında “PYPL” koduyla listelidir. Şirket, 2020 yılında 21.45 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

PayPal’ın, PayPal coin’i ne zaman piyasaya süreceği henüz bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!