Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devinden Kazakistan Açıklaması

En büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden olan Çinli BIT Mining, Kazakistan’dan tahliyelerinin söz konusu olmadığını ve Kazakistan’daki sorunların pazartesi gününe kadar normale dönmesinin beklendiğini söyledi.

Çin kripto endüstrisi haber ajansı 8btc, resmi Twitter hesabından 7 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda geçen yıl madencilik faaliyetlerini Kazakistan’a taşıyan BIT Mining şirketinden bir yetkili ile gerçekleştirdiği görüşmeye yer verdi.

Paylaşımda yetkili, “şirket hala Kazakistan’da yaşanan durumun etkisini değerlendiriyor ve makinelerinin Kuzey Amerika’ya tahliyesi söz konusu değil” ifadelerinde bulundu. Ayrıca temsilcinin, “şirket zaten halihazırda Kuzey Amerika’da orta-üst düzey makinelerini bulunduruyor ve Kazankistan BIT Mining için ana bölge değil” şeklinde açıklamalarına da yer verildi.

Ayrıca haber platformu Wu Blockchain resmi Twitter hesabından 7 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda bazı Kazakistanlı madenciler, internetin 7 Ocak tarihinde geçici olarak yeniden yapılandırıldığını, Çin telefonlarının 4G ağının da aralıklı olarak bu durumdan etkilendiğini ve ülkede sektörün önümüzdeki pazartesi normale dönmesinin beklendiğini ilettiğini bildirdi.

Haber platformu, yaptığı ikinci bir ile paylaşımda mevcut isyanların, madencilerin mevcut konumlarından uzakta bulunan Almaty kentsel bölgesinde yoğunlaştığını ve hiçbir madencinin hırsızlık girişimi yaşamadığını ancak ağ kesintileri nedeni ile madencilik yapamadıklarını ekledi.

Ağ kararlılığı veri sağlayıcısı NetsBlock tarafından Kazakistan’da cuma sabahı itibari ile internetin 36 saattir kesik olduğu ve %5 seviyelerinde bağlantı sağlandığı aktarıldı.

Bitcoin blockchain’i araştırıcısı Blockchain.com’dan gelen veriler, Kazakistan’da yaşanan olaylar nedeniyle ülke çapında kesintilerin yaşanmasına rağmen Bitcoin hash değerinin 2022 yılının başından bu yana düşüş yaşamamış olduğunu ortaya koyuyor.

Blockchain veri sağlayıcısı YChart’ın verileri ise Bitcoin hash değerinin 1 Ocak tarihinde zirve seviyesine ulaştığını ancak Kazakistan’da olayların başlaması ile hash değerinin giderek azaldığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!