Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta’nın 2023 Planında da Metaverse Var: Yatırımlarını Artıracak

Sosyal medya devi Meta, 2022 yılındaki milyar dolarlık zarara rağmen 2023 yılında da metaverse ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerine odaklanmayı planlıyor.

Bloomberg’ün 19 Aralık tarihinde yayınladığı habere göre Meta, şirketin metaverse ve artırılmış gerçeklik üzerine çalışan iştiraki Reality Labs’e 2023’te toplam bütçenin %20’sini ayırmayı planlıyor. Şirketin, metaverse planları yatırımcılar tarafından sorgulanmaya devam etse de yönetim uzun vadede bir çığır açacak bu alana olan yatırımların kontrol altında olduğunun altını çizdi.

Meta’nın Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Andrew Bosworth yayınladığı blog gönderisinde, bazı verilere yer verdi. Verilerde, şirketin 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Realty Labs’e %20’lik bütçe ayırdığı görüldü. Uzmanlar bu verileri göz önüne aldığında, yeni yılda metaverse’e ayrılacak %20’lik bütçenin üçüncü çeyrekteki %18’lik bütçeden çokta farklı olmadığını ve bunun şirketin ana bütçesini ve odağını Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp’e ayırmaya devam edeceği anlamına geldiğini belirtti.

CTO yaptığı açıklama, küresel çaptaki ekonomik zorluklarla şirketin ana faaliyet alanı üzerindeki baskıların birleşmesinin, şirketin yatırımları üzerinde büyük bir şüphe fırtınası yarattığını belirtti. Bosworth, yaşananlara rağmen şirketin kısa vadeli hedeflere odaklanarak uzun vadeli planlarından vazgeçmesinin feci sonuçları olabileceğini öne sürdü. Ayrıca ayrılan %20’lik bütçenin kendini dünyanın en rekabetçi ve yenilikçi endüstrilerinden birinin öncüsü olmaya adamış bir şirket için mantıklı bir yatırım miktarı olduğunu savundu.

Öte yandan birçok alandaki şirket gibi 2022 yılı Meta için de zor geçti. Şirket sene içerisinde ani bir küçülme kararı ve metaverse alanındaki zararlarının 9,4 milyar dolara yükselmesi gibi radikal olaylarla sınandı. Şirket yine de ana faaliyet alanı olan Facebook ve Instagram gibi uygulamalarından 32 milyar dolar kar elde etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!