Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metropolitan Bank Kripto Paralı Elektronik Transferleri Durdurdu

Metropolitan Bank Holding Corp.’tan uzun vadede dahi etkilerini sürdürebilecek bir hamle geldi. Metropolitan şu andan itibaren kripto paralara bağlı tüm elektronik transferleri durdurdu. Bankanın müşterilere yaptığı “kripto paralar üzerinden tüm uluslararası elektronik transferlerin durdurulacağı” yönündeki açıklama bu kararı gün yüzüne çıkardı.

Bu karar kripto para sektörü için oldukça önem taşıyor. Metropolitan Bank bir süredir Bitcoin-yanlısı olmasıyla biliniyordu ve bu hamleden sonra bankanın hisseleri nasıl değişecek göreceğiz.

Bankanın Bitcoin yanlısı olduğuna dair verilebilecek örneklerden biri, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase‘e hizmet sunuyor olmasıydı.

Düzenlemelerin İşareti

Banka bu kararın sebebine ilişkin resmi bir açıklama yapmamış olsa da kararı almasının ardında yatan sebep olarak uluslararası kripto para işlemlerinde kimlik doğrulayamama riski gösterilebilir. Şu anda biraz serbest olan kripto para piyasası, KYC (müşterini-tanı) düzenlemeleri sebebiyle bazı kısıtlamalara maruz kalmak zorunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment