Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MHP’den Bitcoin’e Destek Geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu,”Dünyadan geri kalmamak adına Türkiye’de kripto para sistemi hakkında yasal mevzuat çalışmalarına başlanmalıdır” diyerek bir rapor hazırladı.

Hızla değer kazanmaya devam eden Bitcoin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gündemine geldi.  MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu hazırladığı raporda,

“Ülkemizde hizmet verecek bir Bitcoin borsası ve bu alanı düzenleyen bir mevzuat ile pazarda ön alınabilecek”

görüşlerini bildirdi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre raporda,“Ülkemizde hizmet verecek bir Bitcoin borsası ve bu alanı düzenleyen bir mevzuat ile pazarda ön alınabilecek” fikri dile getirildi.

Dünyada 5.8 milyon kullanıcının kripto para kullandığı belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

“Halen Türkiye’de çok sayıda işletme kripto para ile ödeme kabul etmekte, Bitcoin tarzı kripto para birimlerini kullanan müsterilerin sayısı artmaktadır. Mevzuatımızda kripto paralarla ilgili herhangi bir söylem bulunmadığı ve kripto paralar kullanılarak vergi kaçırma, kara para aklama gibi yasadışı işler yapılmadığı sürece kripto para kullanımı yasal olduğu söylenebilecektir. Bu nedenle Türkiye’de kripto paralar ile alışveriş yapmak, al-sat yaparak yatırım yapmak ve madencilik yaparak kripto para üretmek Türkiye’de henüz suç kapsamında değildir.”

Raporda, Türkiye piyasalarında ‘Bitcoin kullanılan’ bazı işletmelerden de örnek verildi. Buna göre Bitcoin, Türkiye’deki bazı eczane, perdeci, helal market, otel, inşaatçı ve gözlükçülerde de geçiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment