Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Novogratz Galaxy Digital’i FTX Çöküşünden Yaklaşık 80 Milyon Dolar Etkilendi

Kripto para odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, şirketin yaklaşık 80 milyon dolarlık varlığının FTX riski altında olduğunu açıkladı.

Ünlü yatırımcı Michael Novogratz tarafından yönetilen Galaxy Digital 9 Kasım tarihinde yayınladığı 2022 üçüncü çeyrek finansal raporlarında, son zamanlarda ani bir likidite problemiyle karşı karşıya kalan kripto para borsası FTX’te nakit ve dijital varlık olarak toplamda 76,8 milyon dolarlık bir varlığa sahip olduklarını bildirdi.

Şirket, FTX bünyesinde barındırılan varlıklarının 47,5 milyon dolarının geri çekileceğini belirtti. Varlıkların ne kadarının nakit ne kadarının dijital varlık olacağı bilgisi verilmedi.

Uzmanlar büyük fonların ve kurumsal yatırımcıların borsadaki varlıklarını çekmelerinin her şeyi daha kötü hale getirebileceğini dile getirdi. Bazı analistler FTX’in içerisinde bulunduğu durumun FTX ve müşterileri arasında geçen bir dilemmaya dönüştüğünü öne sürdü.

Galaxy Digital 2021 üçüncü döneminde 517,9 milyon dolar net kar bildirirken 2022 üçüncü çeyreğinde 68,1 milyon dolar zarar ilan etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!