Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Yeni Bir Blockchain Projesi İçin Kolları Sıvadı

Teknoloji devi Microsoft, Blockchain üzerinde çalışmalar yapmak ve bu teknolojiyi kullanarak finans, eğlence, e-ticaret gibi sektörlerde ne gibi gelişmelere imza atılabileceğini araştırmak için Tayvan merkezli China Binary Sale Technology ve High Cloud ile işbirliği yapacak.

Söz konusu şirketler arasında yapılacak olan araştırmalar özellikle Asya-Pasifik bölgesini kapsıyor olacak. Şirketler Blockchain teknolojisinin öncelikle ticari amaçlı kullanımlarda ne gibi faydalar sağlayabileceğini araştıracaklar.

China Binary’nin kurucusu olan Sun Jiangtao’nun yapılacak olan işbirliğiyle ilgili yorumu şu şekilde:

“China Binary olarak Tayvan ve Güneydoğu Asya’daki Blockchain bazlı ticari piyasalar konusunda gayet iyimseriz. Tayvan’ın epey yetenekli elemanlara ve Güneydoğu piyasası hakkında geniş bilgilere sahip olmak gibi çeşitli avantajları var. Yapılacak işbirliğiyle Tayvan piyasasını Blockchain gelişimi alanında önemli bir konuma getirmek ve Güneydoğu Asya piyasasının zirvesine oturtmak istiyoruz.”

Hazırlanan sözleşme doğrultusunda China Binary’ye bağlı olan MasterDAX, Blockchain projelerini geliştirmek amacıyla Microsoft Aruze’yi kullanıyor olacak. MasterDAX, Azure’deki blockchain ağını bulut servislerine bağlayarak blockchain projelerinin gelişimlerine katkıda bulunacak:

“Azure Blockchain Tezgahı, China Binary’nin kullandığı blockchain altyapısının gelişim aşamasını çok ciddi ölçülerde hızlandırabilir. Azure buna ek olarak bilişsel API’lar, otomatikleşmiş programlar, makine öğrenimi, BaaS gibi hizmetler de sunabilir ki bu teknolojileri müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için kullanabiliriz.”

Microsoft fikri mülkiyet alanında oldukça büyük çaplı bir Blockchain projesi geliştirmek için daha önceden de Ernst & Young (EY) ile işbirliğine girişmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment