Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft’tan Bu Coin ile DeFi ve Yapay Zeka İçin Ortaklık: Önce Fırladı, Sonra Yıkıldı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu LeverFi’ın (LEVER), merkeziyetsiz finansta (DeFi) yapay zeka (AI) çözümleri için Microsoft ile birlikte çalışacağını beyan etmesiyle coin fiyatı fırladı.

LeverFi 16 Ağustos günü yayınladığı bir blog gönderisinde, merkeziyetsiz finans üzerinde yapay zeka çözümleri için Microsoft ile birlikte çalışmaya başlayacağını açıkladı. Duyuruya göre DeFi‘ı yapay zeka ile birlikte verimli kullanmak isteyen ekip, hızlı makine öğrenimi ve büyük veri analitiği için Microsoft Azure OpenAI hizmetinden yararlanılacak.

LeverFi bununla birlikte Microsoft tarafından geliştirilen ve yapay zeka alanındaki protokol risklerinden kullanıcıları koruyacak olan Morpheus’u sistemlerine entegre edeceklerini belirtti. Morpheus’un kullanıcıların yaygın tuzaklardan ve protokolle ilgili risklerden kaçınmalarına ve aynı zamanda DeFi ile elde edebilecekleri gerçek faydaları ve potansiyeli keşfetmelerine yardımcı olacağı vurgulandı.

Ekip tarafından paylaşılan blog gönderisinin detaylarında Microsoft ile sağlanan anlaşmanın DeFi’nin yüksek riskli yapısına uygun çözümler getirmek ve ortadaki bir dizi problemi aşmak için önemli olduğuna yer verildi:

DeFi’nin yüksek riskli yapısı, birçok mevcut kullanıcının merkeziyetsiz finansa olan inancını kaybetmesine neden oldu ve yeni kullanıcıların cesaretini kıran önemli bir engel olmaya devam ediyor. Bu engelleri aşmak için LeverFi, piyasa anormalliklerini tespit eden ve bunlara yanıt veren sezgisel makine öğrenimi yoluyla değerli portföy yönetimi içgörüleri ve yeni kullanıcıların son derece karmaşık ve parçalı DeFi ortamında gezinmelerine yardımcı olan bir yapay zeka portföy yönetim asistanı olan Morpheus’u Microsoft ile birlikte piyasaya sürüyor.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %15’e yakın yükselerek 0,00148 dolar seviyesinden 0,00168 dolara yükselen LEVER, ardından çok sert bir düşüş yaşadı. Haber gelmeden önceki seviyenin bile altına düşen LEVER, tepe fiyattan %20’den fazla geriledi. LEVER, yazım esnasında 0,001341 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!