Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Bitcoin Satın Almaya Devam Edecek -CFO

Yazılım şirketi MicroStrategy, kripto para piyasasında son dönemlerde yaşanan küçülmeye rağmen Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor.

MicroStrategy’nin CFO’su Phong Le, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamalarda, “[Şirket olarak] şu ana kadarki stratejimiz bitcoin satın alıp tutmak oldu. Elimizde nakit fazlalığı olduğu veya daha farklı şekillerde sermaye toplayabildiğimiz müddetçe, bitcoin almaya devam edeceğiz.” dedi.

MicroStrategy tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunulan belgelere göre şirketin bilançosunda 2020’nin sonunda 1.05 milyar dolarlık; 30 Eylül 2021 itibarıyla ise 2.41 milyar dolarlık bitcoin bulunuyordu.

MicroStrategy, bilançosundaki bitcoinlerin değerine ilişkin bildirimde bulunurken genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinde yer almayan yöntemlerden faydalandı. SEC, MicroStrategy’ye birkaç ay önce gönderdiği mektupta, şirketin kullandığı bu yöntemlere itiraz etmişti.

Şirket bitcoin stratejisini SEC’nin itirazlarına rağmen bu yıl da devam ettirmeyi planlıyor. MicroStrategy CFO’sunun açıklamalarına göre şirketin bu yıl ne kadar bitcoin almayı planladığı belli olmasa da, sahip olduğu bitcoinleri satmak gibi bir planı bulunmuyor.

MicroStrategy bitcoin piyasasına doğrudan bitcoin almaya ek olarak daha farklı şekillerde de dahil olmayı planlıyor. Phong Le’nin açıklamalarına göre şirket, piyasa önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha likit hale geldikçe bitcoin ile desteklenen tahvilleri satın almayı da değerlendirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!