Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Ekonomik Müttefiki Belarus: Kripto Para Düzenlemelerini Sıkılaştırmayı Düşünmüyoruz

Belarus, ana ekonomik müttefiki Rusya’nın kripto para madenciliğini ve işlemlerini yasaklama önerisine rağmen mevcut kripto para düzenlemelerini sıkılaştırmayı planlamıyor.

Bloomberg‘in 25 Ocak tarihli haberine göre Belarus, ekonomik müttefiki Rusya’da gündemde olan kripto para yasaklamaları hakkındaki tartışmalar eşliğinde mevcut kripto para birimi düzenlemelerini sıkılaştırmayı düşünmüyor. Habere göre Belarus kripto para düzenleyicisi Hi-Tech Park‘ın basın servisi e-posta aracılığı ile “Şu anda mevcut düzenleyici modelde kısıtlamalar öngörülmemektedir.” açıklamasında bulundu.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, 2017 yılında ülkede kripto para kullanımı serbest bırakmıştı. Ülkede şu anda kripto para ticaretine, madenciliğine ve halkın kripto para bulundurmasına izin veriliyor. Ürün ve hizmetler için kripto para ödemelerinin yasak olduğu Belarus’ta şirketler Hi-Tech Park aracılığıyla kripto para ticareti yapabiliyor ve ayrıca yeni token’lar oluşturabiliyor.

Belarus, kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı öneren komşu ülke Rusya ile yakın ekonomik ve siyasi iş birliği içinde bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!