Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Aldı

MicroStrategy, 24 Şubat günkü duyurusunda 19.452 adet Bitcoin satın aldığını açıkladı. Ortalama 52.765 dolardan alım yapan şirket, bunun için toplamda 1 milyar 26 milyon dolar ödedi.

Michael Saylor yönetimindeki MicroStrategy, Bitcoin rezervini büyütebilmek adına dönüştürülebilir tahvil satacağını açıklamıştı. Bunun satışını başarıyla tamamlayan şirket, bilançosuna 19.452 adet yeni bitcoin ekledi. Şirketin artık 90.531 tane Bitcoin’i bulunuyor.

“Daha fazla almaya devam edeceğiz”

MicroStrategy’nin 24 Şubat tarihli basın duyurusuna göre şirket rezervlerinde artık 90 binden fazla bitcoin var. MicroStrategy, bunlar için toplamda 2.1 milyar dolarlık harcama yaptı. Bu bitcoinlerin ortalama alım fiyatı, işlem ücretleri dahil olmak üzere, 23.985 dolardı. Bitcoin fiyatı çarşamba günü itibarıyla 50.441 dolar.

Şirket CEO’su Michael Saylor, işlemle ilgili yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in “güvenilir bir değer saklama aracı” olduğunu dile getirdi. Saylor, buna ek olarak şu açıklamayı yaptı:

“Şirketin elinde kalan fazladan nakit parayı, Bitcoin almak için kullanmaya devam edeceğiz. Piyasa koşullarına bağlı olarak, Bitcoin satın almak için zaman zaman [daha farklı yollarla] sermaye toplayabiliriz.”

MicroStrategy, şu ana dek aldığı bitcoinlerin kayda değer kısmını dönüştürülebilir tahvil satışları sayesinde aldı.

“Günün birinde 7-8 milyar insan kullanacak”

Michael Saylor, dün katıldığı CNBC programında Bitcoin’i günün birinde “7-8 milyar insanın kullanacağını” dile getirdi. Onu dijital altın olarak tanımlayan Saylor, Dünyanın bu şeye ihtiyacı var.” yorumunu yaptı.

Bitcoin’in bir ödeme mi yoksa değer saklama aracı mı olduğu konusunda; “Bitcoin harcanmaz. … biriktirilir. Eğer on yıllık bir birikim yapmak istiyorsanız, bitcoin alın ve bekleyin.” ifadeleri kullanıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!