Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microstrategy’den İflas Endişeleri Bulunan Silvergate Hakkında Açıklama

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin (BTC) balinası Microstrategy, hakkında iflas endişeleri bulunan Silvergate (SI) ile aldıkları kredi dışında finansal ilişkilerinin bulunmadığını belirtti.

Microstrategy 2 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Silvergate ile vadesi 2025 yılının birinci çeyreğinde dolan kredi dışında bir finansal bağlantısı bulunmadığını ifade etti. Şirket ayrıca alınan kredinin teminatı oalrak gösterilen Bitcoinlerin de Silvergate bünyesinde muhafaza edilmediğinin altını çizdi.

Yaptığı açıklamada Silvergate’in finansal durumu hakkında piyasalarda çeşitli endişeler bulunduğunu belirten Microstrategy, şirketin iflası durumunda kredinin vadesi veya faizi gibi herhangi bir ayrıntısının değişemeyeceğine karşı da yatırımcılarına güvence verdi.

Microstrategy geçtiğimiz yılın mart ayında Silvergate’ten Bitcoin yatırımı yapmak için 205 milyon dolar tutarında kredi almıştı. Saylor o dönemde kripto para piyasalarının henüz Bitcoin tahvillerine hazır olmadığını belirterek kredi almanın en iyi seçenek olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!