Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz Bitcoin’in 1 Milyon Dolara Ulaşmasını İstemiyor Ama Neden?

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) 1 milyon dolar olacağına dair aşırı çağrıların sektöre zarar vereceğini dile getirdi.

Mike Novogratz podcast sunucusu Scott Galloway ile Prof G Pod‘da verdiği yakın tarihli bir röportajda, Bitcoin’in 1 milyon dolar olmasına yönelik çağrıların sorun yaratabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda Eski Coinbase CTO’su Balaji Srinivasan tarafından ortaya bir iddia olarak atılan ve Bitcoin’in 3 ay içerisinde 1 milyon dolara ulaşacağına dair açıklamaları hedef gösteren Novogratz, konu hakkındaki endişelerini dile getirdi.

Bu tür aşırı çağrıların kripto para endüstrisi ile ABD hükümet yetkilileri karşı karşıya getireceğini ve işleri daha ciddi bir çıkmaza sokabileceğini belirtirken benzer manipülatif söylemlerinde sektöre faydasının olmadığını vurguladı. Kripto para endüstrisinin sağlıklı bir şekilde global ekonomiye entegre olması için herkesi daha hassas davranmaya davet eden Novogratz açıklamasını şu ifadelerle devam ettirdi:

Benzer çağrılar, ABD hükümeti ve kripto para endüstrisi arasındaki ilişkilere zarar vermekten öteye gitmez. ABD zaten sektöre karşı hızlı bir yaptırım sürecine girmişken ve dolar global çapta potansiyel bir saldırı altındayken bu söylemler bize yardımcı olmuyor.

Kripto para sektörünün öncü kurumlarının regülatörler ve söz sahibi ülkelerle sağlıklı bir ilişki kurmaya çalıştığı bu dönemin hassasiyetini vurgulayan Novogratz, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance‘e karşı açılan davayla ilgili düşüncelerine de yer verdi. Dava hakkında endişeli olmadığını belirtirken Binance’in risk altında olduğuna inanmadığını ve iddia edilen ihlallerin çoğunun 2021’den önce meydana geldiğini sözlerine ekledi.

İlk olarak geçtiğimiz şubat ayıda yaptığı açıklamda, mart ayının sonuna kadar Bitcoin için 30 bin dolar tahmini yapan ve bu tahmininde başarılı olan Mike Novogratz, FED faiz politikaları ve makroekonomik yapının Bitcoin’i (BTC) 40 bin dolara taşıyabileceğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!