Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Kripto ve Blockchain’in Yaygınlaşması ‘5 ile 6 Yıl Uzaklıkta’

Blokt isimli blockchain ve teknoloji odaklı haber kaynağının 19 Temmuz tarihli haberine göre, eski Wall Street yöneticisi Mike Novogratz, kripto para birimleri ve blockchain’in büyük bir oranda kabulünün ”hala 5 ile 6 yıl uzaklıkta” olduğunu ifade etti.

Güney Kore’de yapılan Beyond Blocks isimli konferansta konuşan kripto yatırım firması Galaxy Digital CEO’su ve kurucusu Novogratz, iki üç yıl içerisinde bir çok kurumun endüstriye giriş yapacağı konusunda emin olduğunu belirtip, ”bu olmazsa, kendi etrafımızda çember çiziyor oluruz” dedi.

Yine de, kripto para birimleri ve blockchain’in büyük oranda kabulünün 5 yıldan önce gelmeyeceğini belirten Novogratz, şunları aktardı:

”Yaygın bir kabulü, kullanıcı deneyimi yeni bir şey hissi vermedikçe göremeyeceksiniz ve buna hala 5 ile 6 yıl var. ”

Novogratz yaygın kabulün önündeki en büyük engellerden birisinin, geleneksel yatırımcıların sahip olduğu şüphelerin yanı sıra, ”teknik yeteneklerin artan masrafları” olarak ifade etti.

”Kurumsal yatırımcıların nasıl çalıştığına bir bakın. Kendi patronunuza gidip ”Senin hiç duymadığın yerlerde bile param var” demek zor. Sizin kurumsal yatırımcıların daha rahat hissetmesini sağlamanız için, Japon bir banka veya HSBC veya ICE veya Goldman Sachs gibi ismi bilinen güvenilir emanetçilere ihtiyacınız var.”

Yatırım bankacısı hükümet tarafından uygulanacak düzenlemeye yönelik yaklaşımın da çok önemli olduğunu söyleyip, normal halka blockchain ve kripto para birimi endüstrisine giriş yapma çağrısında bulundu. Michael kullanıcıların bütün teknik detayları detaylı bilmelerine gerek olmadığını da belirtti.

Novogratz finansal düzenleyicilerin genellikle JPMorgan ve Goldman Sachs gibi profesyonel yatırımcılara odaklandığını, ama endüstrinin çoğunlukla bireysel yatırımcılardan oluştuğunu düşünüyor. Kendisi buna ek olarak düzenleyicilerin büyük profesyonel yatırımcılar yerine bireysel sektöre odaklanması gerektiğini söyledi.

Forbes dergisine göre bu yılın en zengin insanları arasında yer alan Novogratz, 2018 yılının Ocak ayında kripto bankası Galaxy Digital’i açmadan önce, Goldman Sachs ve Fortress Investment Group bünyesinde çalışmıştı.

Yatırım bankacısı 2017’nin sonunda Bitcoin’in değerinin 10.000 dolara uçacağını tahmin etmesiyle adından sıkça söz ettirmekte. Tahmini tam tutmasa bile, BTC fiyatının uçup 20.000 dolara gelmesi bir bakıma da olsa kendisini haklı çıkarmakta.

Mayıs ayında Galaxy Digital, Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi (BGCI) çıkarmak için Bloomberg ile ortaklık imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment