Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin En Genç Milyarderi Olan BitMEX CEO’su: ”5.000 Doları Test Ettiğimizi Görmek İsterim”

CNBC’in 19 Temmuz tarihli haberine göre, İngiltere‘nin en genç milyarderi olan BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in mevcut boğa piyasasının 2018 yılında 50.000 dolar seviyesine çıkmadan önce, 5.000 dolara kadar düşebileceğini iddia etti.

Çoğu yorumcu Bitcoin’in fiyatının 17 Temmuz tarihinde bir saat içerisinde 6.700 dolardan 7.500’e kadar nasıl sıçrama yaptığı konusunda açıklama bulmaya çalışmakta.

Hayes ise, bu davranışın çok olağan bir durum olduğunu ifade etmekte.

Hayes’in sahip olduğu platform BitMEX, düzenli aralıklarla piyasa analizleri ve araştırmalar da yayınlamakta. Hayes ve BitMEX analizlerinin bir kaçının bu konudaki düşüncesi, bu haftaki yükselişin ”iyi hacimdeki çok sağlam bir ivme” olduğu yönünde olsa da, ”Bitcoin için en kötüsünün daha gelmediğini” belirtiyorlar:

”Ben gerçekten dibi görüp görmediğimizden emin olmak için 5.000 dolar seviyesini test ettiğimizi görmek isterim. … Eğer bu tutunabilirse, o halde yıl sonuna kadar 50.000 dolara çıkabiliriz.”

Hayes daha önce yaptığı bir tahminde, Bitcoin fiyatının 50.000 dolar olacağını ifade etmişti.

” Bence bir yıl içinde 20 bin dolarlara çıkan bir ürün, pek tabii ki 6 bin dolarlara kadar düzeltme yaşayabilir.” 

Hayes, daha sonra piyasaların ‘bir pozitif düzenleme haberi ile tekrardan şaha kalkabileceğini’ belirtirken, bu haberin SEC tarafından onaylanacak bir ETF gibi bir şey olabileceğini ve bu duruma piyasaların yıl sonuna kadar 20 bin, hatta 50 bin dolarlara kadar çıkabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment