Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarları Yöneten Bill Miller, Bitcoin (BTC) Fiyatı İçin 12-18 Aylık Tahminini Açıkladı

Milyar dolarlık yatırım fonu Legg Mason Capital Management’ın başkanı Bill Miller, Bitcoin’e (BTC) çabuk ısınmışa benziyor. Kısa süre önce Warren Buffett’ın “Bitcoin bir fare zehridir” eleştirisine yanıt veren Miller, bunun “itibari paranın zehri” olduğunu vurguladı. Miller şimdi ise lider kripto para birimi için 12-18 aylık tahminini açıkladı.

Bitcoin fiyatı bu seviyeden ne kadar yükselebilir?

Miller, CNBC’ye verdiği röportajında BTC’nin ABD dolarına karşı %100’e kadar yükselmesini beklediğini belirtti. Ünlü yönetici bunun için ise 12-18 aylık bir süre biçti:

“Fiyat hedefi konusunda bir fiyat hedefim olmadığını söylemeliyim. Fiyat beklentilerim var ve bu konuda Bitcoin’in önümüzdeki 12-18 ay içerisinde bu fiyat noktasından %50 ile %100 arasında yükselmesini bekliyorum.”

Miller’ın tahminine göre ise 2022 yılının başlarında Bitcoin fiyatının 80.000 dolar olduğuna tanıklık edebiliriz.

Regülatörler Bitcoin’e engel olamaz 

Bitcoin fiyatının daha önce üç büyük düzeltme dönemi yaşadığını ifade eden Miller, o dönemlerde bireysel yatırımcının etkili olduğunu belirtti. Miller böyle bir düzeltmenin gelebileceğini ve “bunu kaldıramayacak” yatırımcıların BTC’den uzak durması gerektiğini ifade etti.

Miller, regülatörlerin Bitcoin’e yasak getirme veya buna benzer yasaklar çıkarma konusuna açıklık getirdi:

“Yılanın kafasını buradan kesemezsiniz. Bitcoin merkeziyetsizdir. FinCen’in sunduğu kurallar dizisine 7.000’e yakın yorum yapıldı. Piyasa açık bir şekilde bu konuda endişeli olmadığını gösterdi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!