Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarlık Altcoin Projesi Airdrop’u Resmen Duyurdu: Önemli Tarihler ve Kriterler!

İlk modüler blokzincir olarak öne çıkan Celestia, yerel token’ı TIA için beklenen airdrop duyurunu yaptı ve tarihlere dikkat çekti.

Kripto para sektörü yeni bir airdrop etkinliğine dikkat kesildi. Celestia ekibi 26 Eylül günü resmi blog sayfasından yaptığı açıklamada, Ethereum roll-up’ları, Cosmos Hub (ATOM) ve Osmosis (OSMO) üzerindeki 7.579 geliştirici ve erken dönem kullanıcıları dahil toplamda 576.653 adrese airdrop yapılacağını duyurdu.

Duyuruda, toplamda 60 milyon TIA dağıtılacağı belirtilirken token dağıtımının 17 Ekim’de tamamlanacağı ve ağın bu yılın sonlarında başlatılacağı vurgulandı. Ekip, airdrop işlemine dair anlık görüntülerin 1 Ocak 2023’te sona erdiğini hatırlattı. Dağıtılacak 60 milyon TIA, toplam 1 milyarlık arzın %6’sını oluşturacak.

Airdrop kriterlerine uygun olan kullanıcılar projenin verdiği site üzerinden 17 Ekim TSİ 15.00’e kadar TIA tokenlarını talep edebilecekler:

26 Eylül tarihinden itibaren 17 Ekim 2023 12:00 UTC’ye kadar, uygun geliştiriciler ve adresler genesis.celestia.org adresini ziyaret ederek adreslerini Celestia genesis bloğuna ekleyebilirler. Genesis Drop aracılığıyla talep edilen tokenlara ilk bloktan itibaren doğrudan cüzdan içinden erişilebilecektir.

Kriterler arasında ise cüzdanın eski olması, içerisinde para bulunması ve github bağışı gibi detaylar yer alıyor. Anlık görüntünün (snapshot) de 1 Ocak tarihinde alındığı belirtildi.

Celestia, tüm geliştiricilere sıfırdan bir mutabakat ağı kurmakla uğraşmadan yeni bir blokzinciri kurabilmesine olanak tanıyor. Kurulan bu yeni blokzincirindeki ödemelerin merkezinde ise TIA yer alacak. Katman-1 (L1) üzerinde faaliyet gösterecek Celestia, şimdiye kadar görülmemiş bir deneyim sunacak.

Celestia geçtiğimiz yılın sonunda bir finansman turunda 55 milyon dolar toplayarak 1 milyar dolarlık değerlemeyle “unicorn” statüsüne ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!