Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Çöküyor Söylemine CZ’den SBF Göndermesi: Kahraman İlan Etmişlerdi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), WSJ’nin “Binance eriyor” söylemine sert tepki göstererek daha önce yayınlanan SBF haberine gönderme yaptı.

Binance CEO’su CZ’nin daha önce borsa hakkında defalarca olumsuz yazı yayınlayan Wall Street Journal (WSJ) ile imtihanı bitmek bilmiyor. WSJ dün yaptığı haberde, “Dünyanın en büyük kripto firması eriyor” şeklinde bir başlık atmıştı.

WSJ söz konusu haberde, FTX çöküşünün ardından kripto dünyasının Binance’e ait gibi göründüğünü ancak kısa süre içerisinde borsanın sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Borsanın ABD tarafından gelen yaptırımlar nedeniyle çökmeye başladığı ve 1.500 çalışanını işten çıkardığı kaydedildi. Ayrıca on-chain analitik firması Kaiko verilerine dayandırılan ifadelerde, Binance’in yılın başında %70 olan hakimiyetinin %50’ye düştüğüne yer verildi.

Binance kurucu ortaklarından Yi He‘nin çalışanlara gönderdiği bir mesajda, her savaşın yap ya da öl durumu olduğunu ve borsanın sadece kendisi tarafından yenilebileceğini yazdığı belirtildi. Yi He’nin ayrıca “sayısız kez kazandık bu sefer de kazanmamız gerekiyor” dediği öne sürüldü.

Haberde ek olarak ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Binance’in aylardır konuşma içerisinde olduğu ve bu durumun CZ hakkında cezai suçlamalarla sonuçlanabileceği vurgulandı. WSJ’nin yayınladığı makalenin yeni bilgiler içermediği ve yalnızca FUD yaymak amacıyla paylaşıldığı iddia edildi.

CEO CZ’den sert tepki

Binance CEO’su CZ Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, WSJ’nin daha önce iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ı (SBF) kahraman olarak yazdığını ifade etti:

WSJ, SBF’yi kahraman olarak nitelendirmişti.

Bir kullanıcı WSJ’nin bu makaleyi yayınlaması için 20 milyon dolar aldığını iddia ederken CZ, SBF’nin daha önce The Block’a 42 milyon dolar verdiğini ve WSJ’nin daha büyük olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!