Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarlık Kripto Para Vurgunu Hapisle Sonuçlandı

WoToken adı altında, kripto para tabanlı bir saadet zinciri kuran birkaç şahıs Çin mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

The Block’un haberine göre Çin mahkemesi, WoToken projesiyle 1.1 milyar dolarlık vurgun yapmış dolandırıcılara hapis cezası verdi. WoToken’ın kurucusu olan ve projenin işletmesinden sorumlu olan dört kişi iki buçuk yıldan neredeyse dokuz yıla kadar varan farklı hapis cezalarına çarptırıldı.

Milyar dolarlık vurgun yaptılar

Gao Yudong, Li Qibing, Wang Xiaoying ve Tian Bo adlı dört şahıs, Ağustos 2018 tarihinde WoToken adlı bir saadet zinciri kurdu. Dolandırıcılar bu proje bünyesinde bir de WOR adını verdikleri bir token ürettiler.

Dolandırıcılar WoToken’ın özel bir ticaret algoritmasının olduğunu iddia edip, bu algoritma sayesinde düzenli olarak para kazanılabileceğini öne sürdüler. Dolandırıcılar bu vaat ile Çin genelinde 715 bin 249 kişiyi WoToken zincirinin parçası haline getirdiler. Ekim 2019 tarihine kadar üye toplamaya devam eden dolandırıcılar bu insanlardan:

  • 46 bin 50 BTC,
  • 286 milyon USDT,
  • 2 milyon ETH,
  • 292 bin 590 LTC,
  • 6 EOS topladılar.

WoToken zincirine aktarılan bu kripto paraların değeri o dönemde 7 milyar yuandan (1.1 milyar dolar civarı) fazlaydı.

Hapis cezasına çarptırıldılar

WoToken’ın kurucuları için düzenlenen duruşma Jiangsu bölgesindeki bir mahkemede görüldü. 27 Ekim tarihinde alınan mahkeme kararıyla birlikte 1.1 milyar dolarlık kripto para vurgunu hapis ile sonlanmış oldu.

Mahkeme dört kişiyi hapis cezasına çarptırmanın yanı sıra bu dört kişiye ait olan 425 milyon yuan (60 milyon dolar) değerindeki mal varlığına da el koyulmasına karar verdi. Kolluk kuvvetlerinin el koyduğu bu varlıklar devlet hazinesine aktarılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!