Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Bill Miller: Bitcoin (BTC) Finansal Felakete Karşı “Sigorta”

Yatırım şirketi Miller Value Partners’ın milyarder kurucusu ve Baş Yatırım Görevlisi Bill Miller, Bitcoin’i (BTC) finansal felakete karşı “sigorta” olarak gördüğünü söyledi.

Milyarder Bill Miller, 24 Mayıs tarihinde katıldığı bir podcast‘te Bitcoin hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Miller, kripto para birimini finansal bir felakete karşı “sigorta” olarak nitelendirdi.

Kriptonun sigorta işlevi görebileceğine dair örneklerin “ya hep ya hiç olmak zorunda olmadığını” söyleyen Miller, Bitcoin’in pandeminin ilk aşamalarında Fed’in müdahalesi olmadan nasıl performans gösterdiğine değindi.

Bitcoin, görevini iyi yerine getirdi . Herhangi bir sıkıntı olmadı. Sistem, Fed olmadan ve herhangi bir müdahale olmadan çalıştı. Herkes Bitcoin aldı, fiyat düzeltme yaşadı ve sonra Bitcoinciler enflasyonu fark ettiğinde, fiyat tavan yaptı. Bana göre bu bir sigorta poliçesidir. 

Miller ayrıca milyarder yatırımcı Warren Buffet’ın, Bitcoin‘in “hiçbir değer üretmediğini” ve dünyadaki tüm Bitcoin’i 25 dolardan bile “almayacağını” söylediği sözlerini eleştirdi.

Bitcoin’in üretken olmayan bir varlık olduğunu ve bu nedenle ona değer vermeyeceğini söyledi. Yeterince adil. Değer verebileceğinizi düşündüğünüz tek şey üretken varlıklarsa, o zaman kimse sizi satın almaya zorlamıyor, değil mi? O yüzden görmezden gelin. Yatırım yapmanın amacı üretken varlıklara sahip olmak değil, para kazanmaktır.

Ocak ayında net varlığının yarısını Bitcoin‘e yatıran Miller, bu pozisyonu hala tutup tutmadığına dair yöneltilen bir soru üzerine parasının yaklaşık %40 ila %50‘sinin Amazon hisselerinde olduğunu ve “Amazon ile hemen hemen aynı” değerde Bitcoin yatırımının bulunduğunu söyledi. Miller, net varlığının %80’ini bu varlıklar arasında paylaştırdığını ekledi.

1991 ve 2005 yılları arasında 15 yıl üst üste S&P 500 endeksinin getirilerini sürekli olarak geride bırakan bir portföyü yönetmesiyle ünlü olan Miller ayrıca Bitcoin savunucusu olarak tanınıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!