Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı: Trump, Bu Seçimi Kripto Paralar Sayesinde Kazanabilir

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, kripto paraların bu yıl ABD’deki başkanlık seçimlerine önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Joe Biden’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yakınlığı, ona seçimde dezavantaj olarak geri dönebilir.

Kripto paraların seçimdeki rolü

Dallas Mavericks’in eski sahibi Cuban, Biden’ın ve eski başkan Donald Trump‘ın kripto paraları tam olarak anladığını düşünmüyor. Cuban’a göre kripto paralar, yine de seçimlerde önemli bir rol oynayacak.

Cuban, “Biden’ın Gensler ile kripto seçmenleri arasında bir seçim yapması gerektiğini, aksi halde bunun ona Beyaz Saray’a mal olacağını defalarca söyledim” dedi.

SEC Başkanı’nı eleştirdi

Kripto paraların Kasım 2024’teki seçimlerdeki önemini vurgulayan Cuban, Biden’ın SEC Başkanı Gensler ile SEC’nin kripto para sektörü aleyhindeki davranışları yüzünden seçimi kaybedebileceğini düşünüyor.

Cuban, Gensler’in kripto para yatırımcılarını korumadığını, aksine kripto para firmalarının faaliyet göstermesini “neredeyse imkansız” hale getirdiğini söyledi. Cuban, 10 Mayıs’ta, “Bu seçimde kripto seçmenlerinin sesi duyulacak” dedi.

Gensler, kripto para sektöründeki yasal belirsizlikleri gidermeyi amaçlayan 21.yy’da Finansal İnovasyon ve Teknoloji Kanunu’na (FIT21) karşı çıkmıştı. Gensler, bu kanun teklifinin “yeni yasal boşluklar oluşturacağını” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!