Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin, Yeni Sistem ile Merkeziyetsizlik Yolunda Bir Aşama Daha İlerledi

Layer 2 blockchain’i OP, uygulamaya giren yeni sistemle bir sonraki aşamaya geçiş yaptı.

OP Labs tarafından yapılan açıklamaya göre OP, “hata kanıtlarının” (fault proof) kullanıma girmesiyle Aşama 0’dan Aşama 1’e geçti.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Layer 2 ağlarının zaman içerisinde gitgide daha merkeziyetsiz hale geleceğini söyleyerek, bunlar için aşamalardan oluşan bir yol haritasını gündeme getirmişti.

Üçüncü partilerin önemi azaldı

Hata Kanıt sistemi sayesinde kullanıcılar, OP’nin ana ağından üçüncü partilere gerek kalmadan Ethereum (ETH) ve ERC-20 tokenlarını çekebilecek.

Bu, geçersiz para çekim işlemlerine protokolde yer almak isteyen herhangi bir kullanıcı tarafından itiraz edilebileceği anlamına geliyor.

Optimism Güvenlik Konseyi, hala sistemde bir hata olması halinde duruma müdahale ederek sistemi eski haline getirme yetkisine sahip olacak.

Hata Kanıt sistemi, OP Labs, Base ve Sunnyside Labs dahil olmak üzere Superchain kapsamındaki çeşitli geliştirici ekipleri tarafından kuruldu ve test edildi. Sistem, ayrıca Optimism’in iki aşamalı onay sisteminden de destek gördü.

OP Labs, ilerleyen aylarda Asterisc ve Kona gibi daha farklı kanıt sistemlerini de test ağında test edecek. Bunun Aşama 2’ye giden yolda fayda sağlaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!