Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Bankası Kripto Para Şirketlerini Uyardı: Sektörün Çıkarları Önce Gelmeli

Yatırım bankası TD Cowen, kripto para şirketlerini kendi çıkarlarına göre hareket etmemeleri konusunda uyardı.

TD Cowen analistlerine göre kripto para şirketleri, kripto para regülasyonlarını desteklerken kendilerini değil, sektörü düşünmeli.

Sektörün çabalarını baltalayabilir

ABD hükümetinin bu yıl içerisinde stablecoin mevzuatını uygulamaya koyması bekleniyor. Kripto para sektörüne yönelik daha kapsamlı bir regülasyonun ise gelecek iki yıl içerisinde hazırlanacağı düşünülüyor.

TD Cowen analistlerine göre kripto para şirketleri, bu süreçte sektörün değil kendi çıkarlarını önde tutarlarsa bu gidişatı “rayından çıkarabilirler”.

TD Cowen raporuna göre aynı sektörde çalışan şirketler, genelde taleplerinin yerine getirilmesi için koordine şekilde lobi çalışması yapıyor. Ancak ABD Kongresi, o sektöre ilgi göstermeye başladığında şirketler, kendi çıkarlarına olan mevzuatlara odaklanmaya başlıyor.

Raporda, “Bizce kripto endüstrisinin şu anda Washington’daki en büyük mücadelesi, bunu kabul görmeyecek bir mevzuattan, kabul görebilecekmiş gibi duran bir mevzuat haline getirmek olacak. Şirketler, stablecoin kanun teklifine gerek olmadığı ya da bunun, kendi rakiplerine fayda sağlayacağı yönünde karar alabilir” dendi.

Analistler, “Bu, bu yılki stablecoin kanun teklifini raydan çıkarabilir ki bu, 2025’e doğru ilerlerken piyasanın yapısıyla ilgili kanun teklifinin ivmesini bitirir” dedi.

TD Cowen, “Bu alanda yaşanacak anlaşmazlıklar, kanun yapıcıların bu teklifin kabul edilmeye hazır olmadığına kanaat getirmesini kolaylaştırır” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!