Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mısır Merkez Bankası Bitcoin’e Karşı Yeniden Uyardı

Mısır Merkez Bankası, ülkedeki vatandaşları Bitcoin gibi kripto paralarla işlem yapmaya karşı uyardı. Kripto paraların arkasında herhangi bir otorite bulunmadığı vurgulandı.

Mısır Merkez Bankası, matın sonunda yayımladığı bildiride “yüksek risk” barındıran kripto paralara karşı uyarıda bulundu.

Ülkedeki yatırımcılar, kripto varlıklara karşı 2018 yılında da uyarılmıştı.

Global spekülasyon vurgusu

Merkez Bankası, kripto para fiyatlarının volatil ve dengesiz olduğunu, bu piyasada “global çaplı bir spekülasyon” olduğunu ifade etti.

Bitcoin gibi kripto paraların fiyatlarının “aniden düşebileceği” ve bunların herhangi bir merkezi otorite tarafından desteklenmediği belirtildi. Merkez Bankası, bu bakımdan kripto paralarla altın arasında bir ayrım yaptı.

Devlet güvencesi bulunmuyor

Mısır’daki bankacılık yasalarının 206. maddesi uyarınca, ülkede kripto para üretmek, ticareti ve reklamı yapmak yasak.

Kripto paralara karşı yayımlanan uyarı metninde piyasanın devlet denetiminde olmadığı ve yatırımcılara “devlet güvencesi” sağlanmadığı vurgulandı.

Yasak dijitale değil, kripto paraya

Kahire Üniversitesinden bir ekonomi profesörü, Al-Monitor’a konuştu ve Merkez Bankasının bildirisini yorumladı. Anonim kalmayı yeğleyen isim, ülkedeki yasağın dijital değil kripto paraları kapsadığını söyledi.

Kripto paralara karşı kısıtlama getiren yasa, merkez bankasına dijital para üretimi konusunda bir kısıtlama getirmiyor.

Kahire’deki başka bir üniversitede görev alan Ahmad Shawqi Soliman, kripto para gibi yatırımların “Mısır ekonomisinin stabilitesine” zarar verebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!