Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero [XMR] Sunduğu Gizlilik Özelliği Sayesinde, Piyasanın Popüler Birimi Olmaya Devam Ediyor

Kripto para dünyasında, Monero [XMR], yapılan işlemler için sağladığı gizlilik özelliği sayesinde piyasada popülerlik kazanmaya devam ediyor. Monero [XMR] çoğunlukla merkezisizleşmeye ve gizliliğe önem veren açık kaynaklı bir kripto para birimi. Diğer kripto paralara kıyasla Monero daha az güç gerektirip daha az sıcaklık yayıyor.

Monero madencilik ekipmanı diğer kripto para birimlerine kıyasla daha uzun bir kullanım ömrüne sahip. Monero/CryptoNight algoritmalı madencilik işlemleri farklı algoritmalar kullanan diğer kripto para birimlerine göre daha düşük seviyede kalıyor.

Monero [XMR] şuan için, basın saatine göre, 237,93 dolar seviyelerinden işlem görmekte. 3.803.000 milyar dolar civarında bir toplam piyasa değerine sahip. Monero’nun piyasa değeri son 24 saat içerisinde %1.25’lik bir düşüş yaşadı. Son hafta içerisinde bu koinin fiyatı hakkında genel bir düşüş meydana geldiğini gözlemledik.

2014 yılı Mayıs ayında Monero fiyatı 1 doların altındaydı ancak şu an için neredeyse 250 dolar seviyesinde dans ediyor. 4 yıllık bu süre içerisinde fiyat 250 kata yakın artış gösterdi.

Bundan 3 gün önce Monero, Afrika piyasasında aktif bir konum elde etti ve bunu mümkün kılan iceCUBEd-X borsası antlaşması, Monero için 30 Mayıs 2018 tarihine kadar serbest ticaret duyurusunda bulundu.

Monero yapılan işlemlerin varış noktasını, sayısını, miktarını, kökenini izlenemez yapmak için halka imzalar, (o anahtara sahip grubun herhangi bir üyesinin kullanabildiği imza çeşidi) güvenli halka işlemleri ve gizli adresleme teknolojileri kullanıyor. Monero [XMR] merkezisiz bir kripto para biriminin avantajlarını bulundurmanın yanı sıra nihai kullanıcı için hiçbir gizlilik konulu soruna da yol açmıyor.

Monero takip edilemez bir kripto para birimi. Yapılan alım satım işlemlerinin yanı sıra gönderilen ve alınan bilgiler de bu kategoriye dahil. Monero blockchain teknolojisi üzerinde yapılan bir işlem başka herhangi bir kullanıcıyla bağlantılandırılamaz. Madalyonun diğer yüzünde ise bir çok suçlu bu özelliği yüzünden Monero’yu tercih etmekte. Japonya Finansal Düzenleme Kurumu olan finansal servisler kurumu, son zamanlarda bu koini bırakma ve yasaklama üzerine düşünmekte. 

Bir kripto kullanıcısına göre:

”Gizlilik aslında başlı başına bir avantaj. Bu sebeple çok pahalı ve ona olan talep durmadan artmakta. Bunun yanı sıra aynı zamanda değiştirilebilirlik ve sansüre karşı dayanıklılık da sunmakta. Monero her zaman en iyi yatırım saklama aracı olarak kalacak. Bunun için savaşın!

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment