Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

University College London, (UCL) IOTA ile Bağlarını Noktaladı

TNW isimli  kaynağın 28 Nisan’da yayınladığına göre, University College London (UCL) bünyesindeki The Centre of Blockchain Technologies (blockchain teknolojileri merkezi; CBT), kendi internet sayfasında IOTA Foundation ile olan bağlarını noktaladığını belirten bir duyuru paylaştı.

Duyuruda CBT’nin ”açık güvenlik araştırmalarına” olan bağlılığına vurgu yapılıyor ve açıklamalara şu şekilde devam ediliyor:

”CBT artık IOTA Foundation ile bağlantılı değil. Yeni yayınlanan haberler yüzünden, açık güvenlik araştırmalarına olan desteğimizi bir kere daha vurguluyoruz ve bunun herhangi bir blockchain teknolojisi tarafından sunulan teminatın anlaşılması hakkındaki ön koşul olduğunu bildiriyoruz.”

Henüz onaylanmamış olsa da, CBT’nin ”güncel haberler” dediği ve araştırmacıların ”yasal işlem yapma tehdidi” ile karşı karşıya kaldıkları olayın geçenlerde IOTA’nın Github üzerindeki açık kaynak yazılımında bulunan bir zafiyet sonrasında çok tartışmalara neden olan IOTA’nın insanlara tehditler savurması olayı olduğu düşünülmekte.

IOTA bu iddialara, zafiyeti ortadan kaldırarak cevap verse de ilk başta bu hash’in gizliliğinin ihlal edildiğini inkar etmedi ve böyle bir saldırının teknik olarak çok zor olduğunu hatta buna ek olarak hiçbir kullanıcının mal varlığının ciddi bir risk altında olmadığını da vurguladı.

Bu olay 17 Ekim tarihinde, IOTA’nın ana kriptocusu Sergey Ivancheglo’nun, IOTA’dan bağımsız olarak hareket edip araştırmacılardan bir tanesini yasal işlemle tehdit ettiği mektubun basına sızdırılması ile daha da büyüdü.

University College of London, IOTA ile olan bağlarını bitirmenin yanı sıra görünüşe göre CBT internet sayfasındaki IOTA ile alakalı olan bütün girdileri de silmiş. CBT üzerindeki IOTA sayfasına şu an girmeye çalıştığınızda karşınıza kocaman bir 404 hatası çıkıyor. Ancak arşivlenmiş versiyonu hala mevcut.

Cointelegraph’ın konu hakkında cevap talebi karşısında CBT:

”UCL CBT IOTA vakfı ile bağlantılı değildi. Bunun yerine IOTA vakfı ”UCL CBT Endüstri Birliği’nin” bir üyesi pozisyonundaydı. İnternet sayfamızda yayımlananın üstüne ekleyeceğimiz hiçbir şey bulunmamakta. Sadece UCL CBT’nin yeni bir gelişmeye kadar, IOTA ile olan bütün bağlarını bitirdiğini söyleyebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment