Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Wall Street Takımına Öncülük Etmek İçin Kripto Alanında Yarışıyor

Morgan Stanley, Wall Street takımını geçmek ve içerideki oyunculara göre uzun süreli rakibi Goldman Sachs‘ı geride bırakmak için kriptoya geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Morgan Stanley Kripto Pazarına Geçişi Hızlandırdı

SludgeFeed tarafından yeniden basılan Morgan Stanley’den isimsiz bir üyeyle yapılan röportaja göre Morgan Stanley ticari ürünlerine kripto para birimi eklemek için hızla hareket ediyor. Amaçları kurumsal tüccarlar, ICO’lar ve arbitraj için özel bir masa oluşturmak ve Goldman Sachs ya da diğer büyük finans kurumlarının herhangi birinden önce bunu gerçekleştirmek.

Kaynak Morgan Stanley’in halihazırda parası olan yöneticileri ve serbest fonlarıyla aktif olarak danışmanlık yaptığını ve sıfırdan başlamak yerine mevcut portföylerine eklemeye uygun olan firmalar odaklandığını söyledi. İsimsiz bir kaynak şöyle söyledi:

“Doğrusu bunun bir sonraki silahlanma yarışı olduğu söylenebilir. HERKES KRİPTOLARA HÜCUM EDİYOR. Herkes. Bankalar, fonlar, fon şirketleri, serbest piyasalar, risk şirketleri, kredi kurumları, borsalar, danışmanlık firmaları, herkes. Bu dijital altın hücumu. Ve firmamız oraya gitmek ve elimizden geldiğince çok el kaldırmak istiyor.”

Yarış başladı

Kripto para birimlerindeki perakende yatırımlar kaçınılmaz hale geldikçe, yenilikten hoşlanmayan insanlar yarışta ben de varım demeye başlıyorlar. Nasdaq CEO’su Adena Friedman geçtiğimiz hafta CNBC’nin Squawk Box’una verdiği demeçte, Nasdaq kripto para birimi borsasını oluşturduğunun altını çizdi. Bu durum, Bitcoin’in CboE’de pazara girdiği kurumsal para olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı.

Goldman Sachs geride bırakılmaması gereken bir çaba içerisinde kripto para birimi ile uğraşan bir ticaret masası kuracağını ve yakın zamanda ilk yüksek seviyeli kripto merkezli pozisyonunu doldurduğunu gösteriyor. Firma, eski bir ticaret adamı olan Justin Schmidt‘i Goldman’ın menkul kıymetler bölümünde başkan yardımcısı ve dijital varlık pazarlarının başı olarak işe aldı. Banka 2018 yaz sonu itibariyle platformunu hazırlamayı ve başlatmayı planlıyor.

Londra’nın en büyük bankası olan Barclays, Goldman Sachs ile muhtemel bir ortaklıkla ilgili söylentilerin yayınlanmasından ve Coinbase ile yapılan anlaşmaların doğrulanmasından sonra kendi kripto ticaret masasını açacağına dair ipuçları verdi.

Wall Street’in kripto para piyasasına geçişi kaçınılmaz görünüyor çünkü kurumsal yatırımcılar zaten parayı bu alana itiyor. Kripto para birimi serbest fonlarının sayısı 2016’dan bu yana sekiz kat arttı ancak hiçbir banka kripto hizmetleri sağlama niyetinde olmadığı için bu parayla ne yapacaklarını kestirememeleri sebebiyle sınırlı sayıda kalmıştır. Ancak tüm göstergelerle bu durum 2018’in kapanışıyla birlikte değişecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment