Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Kripto Para Sahtekarlıkları Konulu Ücretsiz Çalıştay Sunuyor

30 Nisan tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasına göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu (The US Federal Trade Commission; FTC), bu yaz ”Kripto para Sahtekarlıklarının Şifresini Çözüyoruz” isimli bir ücretsiz çalıştay yapacak. Bu çalışmanın ana amacı ise halkı kripto para dünyasının riskleri hakkında bilgilendirmek.

Etkinliğe tüketici grupları, yetkili devlet adamları, araştırma organizasyonları ve özel sektör dahil edilecek. Amaç ise sahtekarların halkın kripto paralara olan ilgisinden nasıl istifade ettiklerini görüp bunu engellemek üzerine olacak. FTC’nin basın açıklamasında, bu yıl içerisinde kripto paralara olan ilgi artarken buna paralel olarak dolandırıcılıklar da arttı ifadesi geçiyor. FTC ”kandırmaya yönelik yatırım ve iş fırsatları, sağ gösterip sol vurmayı amaçlayan taktikler ve aldatıcı bir biçimde pazarlanan madencilik cihazlarının” sayısında ciddi bir artış olduğunu vurguluyor.

25 Haziran tarihli bu ücretsiz çalıştay Chicago şehrindeki DePaul Üniversitesi bünyesinde yapılacak ve etkinlik bunun yanı sıra internet üzerinden de yayınlanacak. Basın açıklamasında verilen bilgiye göre bu çalıştay, FTC’nin ”kullanıcıları yeni finansal teknolojileri kullanma konusunda koruma” temalı güncel iş kolu altına giriyor.

Mart ayında FTC, blokchain ve kripto para dünyasında ortaya çıkan dolandırıcılıkları hedef almış bir Blockchain Çalışma Grubu oluşturmuştuABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da aynı ay içerisinde ilk dijital para arzlarının(ICO) hangi düzenleyici yapıların boyunduruğu altına düştüğü konulu bir kripto para incelemesi başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment