Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves’in Değerinin Bilinmediğini Gösteren 6 Neden

Koin başına 6,84$ ile piyasa değeri açısından en değerli 38. kripto para birimi Waves (WAVES) olmakta. Platformun sunmakta olduğu özellikler göz önüne alındığında bu koin’in açık bir şekilde değerinin tam olarak bilinmediği gözükmekte. Gelin bunun 6 nedenine hep beraber bakalım.

Waves-NG Dünyadaki En Hızlı Blockchain

Coinmarketcap verilerine göre 38. olsa da konu Blockchain işlem hızına geldiğinde Waves 1. olmakta. Bunun sebebi ise uygulamakta oldukları dakika başı binlerce işlem gerçekleştirmelerine olanak sağlayan çığır açan yeni bir protokol olmakta. Bu yalnızca Waves’i dünyadaki en hızlı Blockchain yapmak ile kalmayıp, gelecekte de bu yerini korumayı planladığını göstermekte.

Ek olarak Cornell Bilgisayar bilimleri akademisinden Emin Gün Sirer ve Ittay Eyal‘ın Bitcoin-NG tasarısı kaynaklı gelecek nesil konsensüs algoritması olan Waves-NG de platformunun kullanımını daha da kolaylaştırmakta ve hızlanmasını sağlamakta. Waves-NG, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununun proof-of-stake konsensüs’üne dönüştürerek çözmeyi amaçlayan Bitcoin-NG tasarısının ilk Blockchain adaptasyonu olmakta.

Waves Cüzdanları Basit, Güvenli ve Çok Amaçlı

Waves ile sadece ve sadece siz fonlarınızı kontrol edersiniz. Bunu ise kullanıcıların fonlarını yalnızca kendi kontrollerinde oldukları bir Blockchain adresinde saklanması ile sağlanmaktadır. Kullanıcıları aynı zamanda birden fazla para birimine ait cüzdanlar yaratabilir, Waves hesaplarında sahip oldukları miktara göre faiz alabilir, diğer kullanıcılara transfer yapabilir ve kolaylıkla kripto para madenciliği yapabilir.

Waves Merkezi Olmayan Bir Borsa Sunmakta

Kripto para birimleri piyasası merkezi olmayan borsalar için girişimlerine başlamış bulunmakta fakat Waves bu alana çoktan girmiş bulunmakta. Waves hali hazırda limitsiz para çekim, anında satın alma, bir eşleştirici, geniş kanal kapasitesi ve borsa dışı cüzdan imkanları sunmakta.

İşlem ücretleri de aynı zamanda oldukça düşük miktarlarda tutulmakta. İşlem başına belirlenen ufak bir miktarda komisyon alınmakta.

Herkes Token Çıkartabilir

Waves hakkında birçok yatırımcının bilmediği bir başka nokta ise platform üzerinde bireysel olarak kendi dahili dijital para birimi çıkarma imkanı sunması olmakta. Bu sayede Blockchain üzerinden kitlesel bağış toplama kampanyaları da düzenlenebilmekte. Kullancılar aynı zamanda Blockchain üzerinde mal ve servis de satın alabilmekte veya oylama sistemleri ve ödül sistemleri gibi programların yaratılması için ödeme yapabilirler.

Bu sebepten ötürüdür ki Waves üzerinden bu zamana dek toplamda yaklaşık 11,489 token üretilmiş bulunmakta. Bunların toplam piyasa değeri ise 1 milyar $‘ı aşmakta.

WavesGO Yeni Gateway (Geçit) Açmayı Kolaylaştırıyor

Temeline bakıldığında WavesGo, yeni geçitlerin açılmasında karşılaşılan karmaşıklıkları ortadan kaldırmayı amaçlayan bir taslak sunuyor. Bu sayede koin üreten ekipler projelerini Waves ile birlikte gerçekleştirebilmekte ve sahip oldukları topluluğun Waves’in merkeziyetsiz borsasında (DEX) işlem yapmalarını mümkün kılmakta.

WavesGo altyapısı, bütün koinler için gerekli olan Blockchain öğelerinin ağa dahil edilmesi için gerekli olan bütün işi kendisi gerçekleştirmekte. Yalnızca protokolleri özel olarak tasarlanmış olan bazı özel kripto para birimlerinin geliştiriciler tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Örneğin Litecoin (LTC)’nin entegrasyonu için yaklaşık olarak 100 satır kod girilmesi gerekmektedir, geri kalan bütün kodlar WavesGo altyapısı sayesinde sağlanmakta.

Waves Smart Contract’leri Hayata Geçiriyor

Son olarak ve belki de en önemlisi Waves, Smart contract‘ler için destek sunuyor. Bu sayede bir yığın yeni özellik sağlamak ile birlikte platform için de birçok fayda doğurmuş olacak. Bu faydalardan bazıları:

  • Yalnızca bir kişi tarafından yönetilemeyecek olan çok imzalı cüdan desteği.
  • Turing olan smart contract’lerin desteği.
  • Ethereum ile benzer fakat daha ucuz ve basit kullanımı olan hizmetler.
  • DEX üzerinden üretilen tokenların anında dağıtımı ve ticareti.
  • Gelecekte atomic swaps desteği.
  • Token dondurma desteği.
  • Merkezsiz uygulamalar (DApps) desteği.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment