Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Gelecekteki Fiyatına Güç Katacak 3 Yeni Gelişme

Ripple’ın [XRP] bitmek bilmeyen ortaklık anlaşmaları ve farklı borsalarda listelenmesinin ardından, analistlere göre bunun Ripple için yeni bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

Ripple’ın fiyatları 2018’in ilk çeyreğinde çok kuvvetli bir artış yaşamasa da, gelecek için umut vaat ettiği yorumunda bulunulabilir. Ripple dünyasındaki bu yeni gelişmelere gelin birlikte göz atalım.

Koinex, 8 eşli Ripple temelli alım-satım işlemlerinin başladığını duyurdu

Hindistan menşeli kripto para borsası olan Koinex, Ripple temelli ve toplamda hem internet üzerinden hem de mobilden 15 token çiftinin alım-satımının yapılabildiği ticari platformunu duyurdu. XRP ile eş kabul edilen tokenler ise şunlar; Aeternity [AE], Litecoin [LTC], OmiseGo [OMG], Request Network [REQ], Golem [GNT], Tron [TRX], Nucleus Vision [NCASH], and EOS [EOS].

Koinex tweetinde şunları belirtti:

”Ripple sağladığı yüksek likidite ve kolay işlem yapma olanakları ile her zaman kripto para topluluğunun sevdiği bir para birimi oldu. Kripto dünyasında ilk kez Koinex, bu akşam, 8 XRP eşi ile XRP temelli bir ticaret platformunu piyasaya sürecek.”

Koinex buna ek olarak dokuz Bitcoin Cash [BCH] temelli eşi ve altı Ethereum [ETH] temelli eşi de piyasaya sunuyor. Bir kripto para biriminden diğerine yapılan işlem ücreti sıfır olsa bile, kullanıcı yapılan işlemin değeri kadar Hindistan rupisi bazında önemsiz bir alım-satım bedeli ödüyor.

Mercury-Fx Ltd, Ripple’ın Likidite Çözümlerinden Memnun

xRapid, Ripple’ın finansal kurumların ve ödeme yapan kişilerin likidite masraflarını en aza indirmesini ve sınır ötesi ödeme servisleri için kullanıcının memnuniyetini arttırmasını sağlayan bir likidite servisi.

xRapid üzerinde denemeler yapmış olan küresel kripto para uzmanı MercuryFX, bu servisin tatmin edici, düşük işlem masraflı, şeffaflık içeren ve yüksek işlem hızına sahip bir yapı olduğunu onayladı.

MercuryFx’in tweeti ise şu şekilde:

”İlk çeyrekte, diğer xRapid pilot kullanıcıları ile beraber gördük ki xRapid likidite masraflarını düşürebilir ve XRP kullanarak ödeme hızı ile şeffaflığı arttırabilir. Bu başarılı testi tamamlamayı ve üretime geçmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Bahsi geçen pilot kullanıcılar ise Western Union, MercuryFx, Cambridge Global Payments, IDT ve Moneygram. Ödeme sistemlerinin çoğu  daha önceden fonlanmış yerel bir para birimi hesabı gerektirmekte. Likidite işlem fiyatları da buna bağlı olarak artış yaşamakta. Bunu ele alan xRapid’in sunduğu düşük masraflı likidite işlemleri çözümü ise tabir-i caizse tam biçilmiş kaftan.

Bir kripto ve blockchain sevdalısı olan Bez’in gönderdiği tweet ise şu şekilde:

”Bunlar mükemmel haberler ve Western Union gibi bir çok pilot kullanıcıdan gelecek olan sonuçları da hesaba katarsak bu XRP için daha başlangıç sayılabilir. Ripple ve XRP için gelecek çok parlak gözüküyor.”

5 Finansal Teknoloji Devi Ripple’ın xVia’sını Test Ediyor

Ripple geçenlerde yeni xVia müşterilerini – FairFX, Exchange4Free, RationalFX, UniPAY ve MoneyMatch – duyurdu.

Resmi internet sayfası durumu şu şekilde açıkladı:

”xVia finansal kuruluşların ve yapıların yeni geliştirilen piyasalardan RippleNet’in -Ripple’ınmerkezisiz küresel ödeme ağı – getirdiği avantajları kullanarak ödeme göndermesini ve almasını mümkün kılıyor.”

xVia daha hızlı ve etkili ödeme yapmak için standart API çözümü sunuyor. Ripple’ın amacı ”geniş olarak bütün dünya çapında olmasının yanı sıra hem yeni geliştirilen piyasalara hem de yeni geliştirilen piyasalardan hızlı bir para akışı fırsatı oluşturmak” olarak belirtiliyor.

Bir twitter kullanıcısı olan Ralph Raymond ise şu açıklamayı yapıyor:

”Elinize sağlık Ripple takımı. Her zamanki gibi mükemmel bir iş! Piyasadaki açık ara lider.”

Bunun gibi bir aracın sisteme entegre edilmesi Ripple’a kripto para dünyasında açık bir avantaj kazandırıyor.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment