Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Finans Devi SBI, 2018 Yazında Kendi Kripto Borsasını Piyasaya Sürecek

Business Insider Japan isimli yerel haber kaynağının 27 Nisan tarihli haberine göre, Japonya’nın finansal hizmetler devi SBI Holdings, bu yaz kendi kripto para borsasını piyasaya süreceğinin müjdesini verdi.

Şirket başkanı Yoshitaka Kitao‘nun geçenlerde yaptığı duyuruya göre, SBI Kripto Paralar Borsası, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), ve Bitcoin Cash (BCH) gibi kripto para birimlerini destekleyecek.

Yoshitaka, BTC’nin azlığı yüzünden ana para birimi olabilmesi için ”çok pahalı ve yorucu” olduğunu belirtirken, bunun yerine bu konum için BCH’yi kullanacaklarını bildirdi. Ripple’ın da (XRP) havale parası olarak yer alacağını vurguladı.

Borsanın lansman tarihi belirsizliğini korurken SBI başkanı borsanın ”göz açıp kapayıncaya kadar” bir numaralı borsa haline geleceğini söyledi.

”Bunu gerçekleştirdiğimizde, borsa o kadar hızlı bir şekilde bir numara haline gelecek ki, inanılmaz sayıda müşteri akını bile olsa buna dayanabilecek bir sistem kurmuş olacağız. Ama bunun yanı sıra etraflıca bir güvenlik ve koruma sağlamamız da şart.”

SBI Group, borsa hakkında bu planlarını ilk olarak 2016 Ekim ayında çıtlatmıştı. Aralık 2017 tarihinde ise Bitcoin borsası olan Huobi ile ortaklığını duyurup kendi borsasını 2018 yılının başlarında piyasaya süreceğini iletmişti.

Mart ayında SBI, sözü edilen borsasının lansmanını bazı güvenlik gerekçeleri yüzünden ertelediğini bildirdi. Bu gecikmenin ünlü Coincheck hacklenmesi olayı ve Finansal Hizmetler Kurumunun (FSA) borsalar hakkındaki incelemelerini arttırması sebebiyle meydana geldiği bilinmekte.

Mart ayında SBI Holdings, Tayvan menşeli kripto para donanım cüzdanı olan CoolBitX şirketinin %40 hissesini satın almıştı. CoolBitX şirketinin ana ürünü diğer cihazlarla Bluetooth aracılığıyla iletişim kurabilen CoolWallet ekipmanı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment