Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero, Zcash ve Terra Yükselişte

Bitcoin son 24 saatlik periyotta yaklaşık %9 yükselerek 42.200 dolar seviyelerine gelmesiyle birçok altcoin de yükseliş yaşadı.

Monero (XMR) ve Zcash (ZEC) gibi gizlilik odaklı kripto paralar diğer çoğu kripto paralara nazaran daha fazla yükseliş gösterdi. CoinMarketCap verilerine göre yazım esnasında Zcash son 24 saatlik periyotta yüzde 16 yükselerek 140,74 dolardan işlem görürken, Monero yüzde 18 artarak 195,24 dolardan işlem görüyor. Fakat Monero bu artışa rağmen 2021 yılının mayıs ayındaki en yüksek seviyesi olan 517 doların nerdeyse %64 altında bulunuyor.

Zcash ve Monero, sıfır bilgi kanıtıyla kullanıcıların yaptığı işlemlerin sadece yasal olması gerekliliği dışında başka bir ayrıntı istemeden ağı kullanabilmelerine olanak tanıyan şifreleme tekniği kullanıyor. Monero sadece özel işlemlere izin verirken, Zcash üzerinden herkes işlem yapabiliyor.

Diğer gizlilik odaklı kripto paralar Secret ve Horizen de toparlanma yaşıyor. Secret (SCRT) %14,5 yükselirken, Horizen (ZEN) %17 yükseldi.

Ethereum’dan sonraki en büyük De-Fi protokolü olan Terra (LUNA) ise CoinMarketCap verilerine göre yazım esnasında son 24 saatlik periyotta yüzde 21,5 yükselerek 98,57 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!