Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Bu Hamleyle Bitcoin’e Göz Kırptı

ABD’nin en büyük ikinci bankası olan JPMorgan’ın bir kolu olarak faaliyet gösteren Morgan Stanley, yapılan duyuruya göre artık Microstrategy hisselerinin %10.9’una sahip. Morgan Stanley’nin MicroStrategy’ye gösterdiği bu destek, dolaylı yoldan Bitcoin’e de destek olarak sayılabilir mi?

Yatırım bankası Morgan Stanley, 8 Ocak 2021 tarihinde MicroStrategy hisselerinin %10.9’una sahip olduğunu gösteren bir SEC formu doldurdu. SEC formunda, Morgan Stanley’nin Aralık 2020’nin sonunda 792.627 MicroStrategy hissesi bulunduğu görüldü. Bloomberg’de paylaşılan rapora göre, bankanın sahip olduğu %10.9’luk hissenin değeri, cuma günü kapanış değerine göre yaklaşık 420 milyon dolar seviyesindeydi.

SEC raporunda, MicroStrategy hisselerine sahip olan diğer şirketlere de yer verildi. Bu şirketler arasında First Trust Advisors, BlackRock Inc. ve Vanguard Group yer alıyor.

morgan-stanley
Kaynak

Microstrategy’nin yaklaşık 2.8 milyar dolarlık BTC’si var

MicroStrategy, 70 bin 470 adet Bitcoin’e sahip ve bu BTC’lerin güncel değeri yaklaşık 2.8 milyar dolar seviyesinde. Şirket rezerv varlığı olarak Bitcoin’i kullanan MicroStrategy’nin hisseleri, 2020 yılı içerisinde yüksek performans gösterdi ve 2020 yılında değeri 3 kat arttı. Nasdaq’da MSTR koduyla listelenen şirket hisseleri, 2020’de 140 dolar seviyesinden 389 dolara kadar çıktı. Güncel hisse fiyatına bakıldığında ise MSTR’nin son kapanışta 535 dolarda olduğu görülüyor.

morgan-stanley
MSTR son kapanış değeri. Kaynak

Büyük bir Bitcoin savunucusu olan Microstrategy CEO’su Michael Saylor, 2020 yılının son iki çeyreğinde şirketin Bitcoin’i benimsemesinde büyük katkı sağladı.

Artık bankalar da Bitcoin istiyor

Yatırımcı olan ve aynı zamanda kurumsal şirketlerin sahip olduğu Bitcoin miktarına dair veriler paylaşan Kevin Rooke, Morgan Stanley haberi üzerine Twitter üzerinde yorumlarda bulundu. Rooke, Morgan Stanley’nin Microstrategy hisselerinin %10.9’una sahip olduğunu açıkladı ve bu hisselerin 2020 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana %455 oranında bir artış gördüğünü söyledi. Rooke, konuyla ilgili “Bankalar bile artık Bitcoin istiyor.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!