Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Raporuna Göre DeFi Ekosistemindeki Büyüme Yavaşlayabilir

Morgan Stanley tarafından yapılan bir araştırmada, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminde görülen büyümenin yavaşlayabileceği öngörüldü.

Merkeziyetsiz finans platformlarında tutulan toplam para miktarı, 2020 yılında 600 milyon dolar civarındayken bu sayı yakın zamanda 200 milyar dolara kadar ulaştı.

Morgan Stanley tarafından yayımlanan araştırma raporuna göre DeFi platformlarındaki bu büyümede merkez bankalarının izlediği politikalar ve DeFi platformlarının sunduğu yüksek getiriler etkili oldu.

Bu platformlar lending, alım-satım gibi geleneksel finansal işlemlerin aracısız olarak, merkeziyetsiz şekilde yapılmasına olanak tanıyor.

Morgan Stanley araştırmacıları ise bu platformların sergilediği büyümenin yavaşlayabileceğini düşünüyor. Buna sebep olarak, DeFi ekosisteminde yaşanan hack vakaları ile mali suç riskleri gösteriliyor.

DeFi platformlarının KYC ve AML prosedürlerinde eksikliklerinin olduğu, kurumsal yatırımcıların bu sebeple bu platformlardan uzak durabileceği düşünülüyor.

Morgan Stanley’nin tahminlerine göre merkeziyetsiz finans ekosistemi, önümüzdeki yıllarda mevcut finans sistemine kıyasla küçük ölçekli kalmaya devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!