Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley’den Umut Veren Bitcoin Yorumu: “Geride Kalmış Olabilir”

Morgan Stanley Wealth Management analizine göre kripto para piyasası yeniden yükselişe geçmeye başlayabilir.

Morgan Stanley Wealth Management, bu hafta yayımladığı raporda ayı piyasasının durumunu değerlendirdi.

Raporda, “Güncel veriler, kripto piyasasındaki kışın geride kalmış olabileceğini ve ufukta baharın olabileceğine işaret ediyor.” dendi.

Bitcoin’in zirveye çıktıktan sonra genel olarak girdiği düşüş dönemlerinin geçmişte 12-14 ay devam ettiği belirtiliyor. Bitcoin, Kasım 2021’de 68.000 dolar ile zirve yapıp sonraki yıl dip yaptı.

Bitcoin, yılbaşından bu yana %70; geçen yılki düşük seviyelere kıyasla ise %77 değer kazandı. Raporu hazırlayan Denny Galindo, “Bitcoin’in düşük seviyelerine kıyasla %50 değer kazanması, genelde dip noktanın geçildiğini gösteren iyi bir işarettir.” dedi.

Rapora göre Bitcoin’in yaşadığı düşüşün büyüklüğü de önemli bir unsur. Galindo, Bitcoin’in geçmişte zirve ve dip noktaları arasında yaklaşık %83 fark olduğuna dikkat çekiyor. BTC, Kasım 2022’de yaklaşık %77 değer kaybederek 16.000 dolar civarına düşmüştü.

Bitcoin, her dört bir yılda olduğu gibi gelecek nisan ayında bir halving yaşayacak. Blok ödüllerinin yarılanmasıyla birlikte BTC’nin üstündeki enflasyon baskısı hafifleyecek.

Galindo, Bitcoin’in genelde halving olduktan sonra yükselişe geçtiğini söylüyor ve “boğa koşusu dönemleri halving olayıyla başlar ve Bitcoin, bir önceki zirvesine vardığı zaman biter” yorumunu yapıyor.

Bu durumun Bitcoin’in ortaya çıktığı günden bu yana üç kere yaşandığını ve her koşunun halving sonrasında 12-18 ay devam ettiğini söyleyen Galindo şunu ekledi:

“Yeni Bitcoinlerin arzının halving yoluyla bilinçli şekilde kısıtlanması, Bitcoin fiyatını etkileyip potansiyel olarak bir boğa koşusunu tetikleyebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!