Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox’ta Kalan 142 bin Bitcoin İçin Başvuru Sonlandı: Dağıtım Ne Zaman?

İflas eden Bitcoin borsası Mt. Gox, 142 bin BTC’nin alacaklısı için son başvuru tarihinin sonlandığını bildirdi ve yol haritasını açıkladı.

Mt. Gox’un tasfiye ekibi Nobuaki Kobayashi 6 Nisan tarihinde yayınladığı tebligatta, 142 bin Bitcoin’in alacaklılarının bilgilerini ve ödeme yöntemlerini seçmeleri için başvuruların 6 Nisan itibariyle sonlandığını belirtti.

Tebligatta, mütevelli heyetinin alacaklılar tarafından yapılan seçimlerin dahilinde bankalar, fon transferi sağlayıcıları ve kripto para borsaları ile görüşmeler ve bilgi paylaşımı yoluyla gerekli hazırlıkları yapmaya başlayacağı ifade edildi.

Mütevelli heyeti, temel ödeme, erken ödeme ve ara ödemeleri 31 Ekim 2023 tarihine kadar bitirmeyi planlandığını ancak Tokyo Bölge Mahkemesi’nin gerekli görmesi halinde bu sürenin uzatılabileceğine dikkat çekti.

Toplamda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde 142 bin BTC’nin rehin kaldığı borsanın 28 bin BTC’ye sahip en büyük iki alacaklısı şubat ayının ortasında erken ödeme seçeneğini tercih ettiğini açıklamıştı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %25,6 değer kazanan BTC, son 24 saat içerisinde %0,3 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.914 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!