Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox’un ‘Rezil’ CEO’su, London Trust Media’ya CTO Olarak Atandı

Geçtiğimiz günlerde hacklenen Mt.Gox kripto para borsasının eski CEO’su Mark Karpeles, yolsuzluk, güveni kötüye kullanma, veri sahtekarlığı gibi suçlarla ilgili süren ceza davası yüzünden bir yıla yakın bir zaman dilimi boyunca demir parmaklıkların arkasına konulmuştu. Buna rağmen Karpeles, Denver merkezli bir VPN servis sağlayıcısı şirketi olan London Trust Media’nın CTO’su (baş teknoloji sorumlusu) konumuna atandı.

Japonya’daki Hapis Cezasından Sonra Yeni Bir Ekmek Kapısı

Hacklenme olayı sırasında Mt.Gox’un başkanı durumunda olan Mark Karpeles, çoğu kişi tarafından 2017 Şubat ayındaki  850.000 Bitcoin kaybının ana sorumlusu olarak görülmekte. Bu olaydan sonra iflas eden kripto para borsası sadece 200.000 Bitcoin’i geri kazanmayı başarabildi ancak bu Karpeles’in bazı yasal suçlamalarla itham edilip hapis yatmasının önüne geçemedi. Çok yakın zamanda ise kayıp 650.000 Bitcoin’in bir Birleşik Krallık şirketi ile bağlantılı olabileceği haberi yapılmıştı.

Karpeles, dünyanın en çok ödeme alan sanal gizlilik ağı (VPN)ve Zcash’in ilk yatırımcılarından birisi olan London Trust Media’daki CTO işini almadan önce Fortune dergisine yaptığı Mart ayı röportajında şu cümlelere yer verdi:

” Bir veya iki yıl içerisinde tekrar bir iş bulabileceğimden hiçbir şekilde emin değilim. Bu yüzden tam zamanlı normal bir iş bulamıyorum.”

Karpeles, Fortune ile yaptığı röportaj sırasında kendi LinkedIn sayfası ile yüzleştirildiğinde ”Bunun şuan için benim ana işim olduğunu söyleyebilirim” dedi. Daha önceleri yaptığı bir açıklamada ise -o esnada- kripto paralar ile alakalı olmayan bir kaç IT (bilgi teknolojileri)  işi için uğraştığını belirtmişti. Yeni iş yerindeki görev tanımı ise diğer girişimlerle birlikte -özellikle- kripto para sektörü üzerine olacak.

London Trust Media’nın ana ortaklarından birisi ve Mt. Gox’un Kuzey Amerika bölgesinin başı olan Andrew Lee bu konu hakkında şu görüşünü paylaştı:

”Mark savaştı ama başarılı olamadı. Ve başarısız olmasına rağmen onun yetenekleri, tecrübesi ve işin nasıl yapıldığını bilmesi hala devam etmekte. Bunun gibi bir -savaş alanı tecrübesi olan – savaşçıyı tekrar savaş alanına getirmek bana çok mantıklı geliyor. Bu savaşın önemli bir noktasında Mark’a ikinci bir şans vermek benim en çok istediğim fırsatlardan birisi. Titanik gemisini inşa eden adamın sırf gemi battığı için başka bir gemi inşa etmemesi gerektiğini söylemeye cür’et edemem.”

Karpeles, dava süresince Japonya sınırlarından dışarı çıkamayacağı için oradan online olarak çalışacak. London Trust Media’daki yeni işi kripto para girişimleri üzerine olsa da, Karpeles, ” gelişmesi ve büyümesi sıkıntılı olabileceği” için artık Bitcoin’e inanmadığını da belirtti.

Eski CEO, Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki bölünmenin kripto para topluluklarını nasıl kutuplaştırdığının örneğini vererek, şu açıklamayı yaptı:

”Bitcoin şu anda, bana göre, lanetlenmiş. İlk başlarda vaat ettiği geleceğin para birimi olma ideolojisinden tamamen ayrıldı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment