Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore, Kripto Para Madenciliği Çipleri İçin İthalat Limiti Koyacak

Güney Kore’deki kripto para madencileri, yakında ülke içerisinde ithal madencilik çiplerini elde etmekte zorlanabilirler.

Kore Gümrük İdaresi (KCS) tarafından çarşamba günü paylaşılan verilere göre, kripto para birimi madencilik çipleri, güvenlik ve sanitasyon sertifikaları gibi ithalat için belirli yasal zorunlulukları yerine getirmesi gereken güncel yabancı mallar listesine eklendi.

Yerel medya kuruluşu Kyunghyang’ ın yayınladığı bir makaleye göre, yeni tedbir, sınır kontrol bürosunun Güney Kore ‘ye ithal edilen kripto para madencilik araçlarının artan miktarına dikkat çekmesi üzerine geldi.

Örneğin, gümrük idaresi, raporunda sadece kasım ve aralık 2017’de 1.3 milyar Kore won’una (yaklaşık 1.2 milyon $) denk gelen 454 madencilik çipinin ithalatını kaydetti.

Önemli elektrik tüketimleri ve ilgili yan sanayi ürünleri nedeniyle, madencilik gereçlerinin kullanımının olası yangın kazalarını beraberinde getirip getirmediği büroda ciddi endişelerin dillendirilmesine sebep oldu.

Sonuç olarak, raporda kurumun ithal edilen kripto para madenciliği araçlarını mevcut radyo mevzuatı çerçevesinde güvenlik kurallarına göre değerlendireceği ve ilgili düzenlemeler için standartları belirleyen Ulusal Radyo Araştırma Ajansı tarafından konulan güvenlik şartlarını da göz önünde bulunduracağı kaydedildi.

Artan teknik incelemeler, Güney Kore’de kamusal ve özel sektörün, yüksek elektrik tüketimi ve yangın riski ile ilgili endişeler nedeniyle, yasa dışı kabul edilen madencilik faaliyetlerini, özellikle halka açık alanlarda durdurmak için harekete geçtiği bir zamana denk geldi.

CoinDesk tarafından bildirildiği üzere Kore polisi, bu ayın başlarında endüstriyel fabrikalarda kripto para madenciliği yapmak için ucuz elektrik kullandığı iddia edilen 13 farklı şirketten 14 kişiyi tutuklamıştı.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında ise Seul’deki bir elektronik perakende pazarı, yine yangın tehlikesi nedeniyle bünyesi içerisindeki mağazalara kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment