Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Önemli Bankaların Blockchain Ortaklığı İle İlk Canlı Pilot İşlem Gerçekleştirildi

IBM’in Batavia adı verilen bir Blockchain ticaret finansmanı platformu geliştirmek için uluslararası bankalarla başlattığı ortaklık, 19 Nisan’da yayınlanan bir basın açıklamasına göre platformun ilk canlı pilot işlemlerinin başlamasını sağladı.

IBM, Montreal Bankası (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group ve Birleşik İsviçre Bankası (UBS), geçtiğimiz sonbaharda girişimin ilk adımları üzerinde çalışmaya başlamıştı. Batavia, bir ürünün tedarik zincirindeki olayları izlemek suretiyle çalışırken, önemli olaylar ticaret anlaşmalarını bağlayan akıllı sözleşmelerin uygulamaya geçmesini hızlandırabiliyor.

Duyuruya göre ilk işlemler, Almanya’dan İspanya’ya arabalar göndermeyi ve Avusturya’dan İspanya’ya mobilya üretiminde kullanılan tekstil ürünleri yollamayı içeriyordu.

Commerzbank’tan Niko Giesber, “ortaklaşa yürütülen, başarılı bir canlı işlemin bu çaptaki bir platformun potansiyelini ortaya koyduğunu” söylüyor:

“Nakliye verileri tarafından otomatik olarak tetiklenen ticaret verileri ve akıllı ödeme, risk yönetimi ve finansman araçları için önemli bir temel oluşturur ve her tedarik zincirine değer katar.”

Giesber, Batavia’nın, “ürüne hazır bir çözümün inşası” için ilerlerken, diğer fintech ve finans kurumlarıyla ortak olabileceğini de ekliyor.

Bu haftanın başlarında, Hindistan’daki ICICI Bank da 250’den fazla kurumsal müşterisini iç ve dış ticaret finansmanı işlemleri için tasarlanan Blockchain platformuna taşımıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment