Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Muharrem İnce Muş’ta Kripto Para Rüzgarları Estirdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin öne çıkan isimlerinden birisi olan Muharrem İnce, bugün gerçekleştirdiği bir basın açıklaması ile Muş’ta kripto para rüzgarları estirdi. Memleket Hareketi isimli siyasi kampanyasını yeni başlatan İnce’nin basına verdiği açıklamadaki kripto para vurgusu, kesinlikle yeni neslin dikkatini çekecek gibi gözüküyor.

Muharrem İnce, artık dünyanın ve Türkiye’nin televizyon kanalları yerine YouTube’u tercih ettiğini ima ettikten sonra, merkez bankası gibi merkezi kurumların değil kripto para birimlerinin öne çıkmaya başladığını ve para basma işinin artık sadece merkez bankalarına kalmadığını vurguladı:

“Artık televizyon kanalları izlenmiyor, Youtube var. Sadece merkez bankası para basmıyor, kripto paralar var. Dünyada ve Türkiye’de her şey değişti ama Türkiye’de siyaset yapma biçimi değişmiyor.”

TCMB Dijital Para Çalışmalarına Hız Verdi

Aslında İnce’nin bu açıklamasının ilginç bir tarihe denk gelmesi ise dikkat çekti. İnce’nin açıklamasından kısa bir süre önce  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından önemli bir iş ilanı yayınlandı. TCMB, yayınladığı ilan ile beraber dijital para çalışmalarının son hız devam ettiğini gösterdi. TCMB ilanında dijital para çalışması için uzman yardımcısı alınacağı açıklandı.

Türkiye daha önce de dijital para ve kripto para konularında atılım yapılacağının sinyallerini verdi. Ancak buna rağmen bir türlü söz konusu sinyallerin devamı gelmedi. Muharrem İnce’den önce ise Cem Uzan gibi kritik bir isim de kripto paralara değinmiş ve bunun “yüz yılın para birimi” olduğunu vurgulamıştı.

Hem İnce hem de Uzan’ın kripto paralara değinmesi ise önemli bir ipucu olarak gözüküyor. Bu ipucu, yakında iktidarın da bu yöndeki ağırlığını arttırmak zorunda kalabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment