Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MyEtherWallet Hack İddialarını Yalanladı

Kripto para cüzdanı MyEtherWallet (MEW) Cointelegraph‘a yaptığı açıklamada hacklendiğine dair olan söylentilerin aptal bir yalandan ibaret olduğunu belirtti.

Bugün yaptığı gizli bir açıklamada, cüzdan sağlayıcısı hackerların DNS adresine erişim sağlayabildiğini ve giriş verilerine erişerek kimlik dolandırıcılığı yaptığını söyleyen iddiaları inkar etti.

MEW’in hacklenmesine dair söylentiler Alt koin Ethereum Blue‘nun yayımladığı bir tweetten kaynaklanıyor.

BLUE’nun tweetlerine göre MEW Cointelegraph’a;

MEW ele geçirilmedi. Onlar (BLUE) bu dedikoduları, ya etrafındakileri kötü etkilemek adına, ya kendi paralarının değerini yükseltmek adına, ya da kafaları karışık olduğundan yayıyorlar. Her türlü bunlar sadece yalandan ibaret.

BLUE’nun bugün attığı birkaç tweet silindi, fakat bu tweetlerin aslının ekran görüntüleri bir Reddit gönderisinde paylaşılmıştı.

MEW için çalıştığı iddia edilen bir reddit kullanıcısı bu gönderiye cevap vermiş, şirketin hiçbir şekilde böyle bir olayın farkında olmadığını ve kullanıcılarının her zaman bu sisteme çevrim dışı olarak da erişebileceğini söylemişti.

BLUE’nun iddialarından birkaç saat sonra MEW’in attığı tweetler özellikle bir noktaya parmak basmasa da, FUD’ları reddeden genel bir mesaj veriyordu.

Bugünün dedikodularından aylar öncesinde, MEW sitesinde kullanıcılarının kendilerini kimlik avı dolandırıcılığından nasıl korumaları gerektiğine dair bir video paylaşmıştı.

2017‘nin Aralık ayında, MyEtherWallet asıl dolandırmayı AppStore’da sahte bir MEW uygulaması ortaya çıktığında yaşamıştı. Bu uygulama kapattırılmadan önce maliye uygulamaları kategorisinde üçüncü sıraya kadar çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment