Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nakliyeciler ‘Yanlışlıkla’ 10.000 Dolarlık Bitcoin Çaldı

Nakliyeciler yaptıkları bir işin hakkı olan parayı almadıkları gerekçesiyle, orada bulunan bir iMac’i çaldılar ancak o cihazın içerisinde 10.000 dolar değerinde Bitcoin olduğundan hiç haberleri yoktu.

Moron Nakliyeciler Bilmeden 10.000 Dolarlık Bitcoin Çaldı

CBS‘in haberine göre, Santa Clara Kaliforniya içerisinde yaşayan bir aile, taşınma süreçlerine yardım etmesi için bir çifti tuttu ancak daha sonra nakliyecilerin söylediği fiyatta anlaşamadılar. Nakliyeciler ise zor kullanarak bir televizyonu ve iMac’i götürdü. TV ve iMac tahmini 4.000 dolar değerinde olsa da, yerel polis departmanına giden ev sahipleri, bilgisayarın içerisinde kişisel yatırım bazında 10.000 dolarlık Bitcoin olduğunu söyledi ve olaylar karıştı.

Görünüşe göre bilgisayarın içerisindeki Bitcoin hakkında hiçbir fikri olmayan 18 yaşındaki bir kadın ve 24 yaşındaki bir adamdan oluşan nakliyeci çift, daha sonra Lexus SC400 marka lüks otomobillerine binip oradan uzaklaşmışlar ama bu durum bile Lexus marka lüks otomobile sahip bir çiftin neden günlük nakliyecilik gibi işler yaptığı sorusunu akıllara getirdi.

Kolluk kuvvetleri iki kişinin de kimlik bilgileri bilindiği için, şüphelileri evlerine kadar takip etti ancak evde ne televizyondan, ne de Bitcoin dolu iMac’ten eser yoktu. Daha sonra polis çifti hırsızlıktan tutuklarken, erkek olan nakliyecinin şartlı tahliyeyi de ihlal ettiğini ortaya çıkardı.

Polisler hala işe dahil olan üçüncü tarafı ortaya çıkarma çalışıyor ve halkı kripto ile alakalı artışta olan suçlar hakkında uyardı:

”Elektronik kişisel aygıtlar cüzdanlar haline geldi ve sınırsız miktarda para birimi barındırabiliyorlar. Halk kendi sanal mallarını aynı fiziksel malları gibi korumak için gerekli adımları atmalıdır.”

Kayıp iMac ise hala bulunamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment