Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq; Bitcoin, Litecoin ve Stellar’a Destek mi Olacak?

Ünlü Amerikan borsası NASDAQ; Bitcoin, Litecoin ve Stellar Lumens’e destek verecek. Şirket, yeni kuracağı dijital ürün piyasası için çalışmalarına devam ederken, Nasdaq’ın kripto para borsası açmadan önce bu sektörü; bu iş ile denemek istediği iddia ediiyor.

Platformu geliştirmek için çalışmaların devam ettiği, Nasdaq’ın en yetkili ağzı, CEO’su Adena Friedman tarafından duyurulurken, projenin ne zaman ya da ne şekilde gerçekleşeceğine dair herhangi bir zaman kısıtlamasının ya da rehberinin bulunmadığı da kaydedildi. Otoriteler, bu durumun gerçekleşmesi halinde, kripto para sektörünün bundan çok olumlu etkileneceğini ifade ediyor.

Nasdaq’ın bu haberde bahsedilen kripto paraları bir de popüler birer iş birliği şirketi ile destekleyeceği iddia eden birçok haber gerek sosyal gerekse de yazılı medyada sıklıkla yer alırken, bu şirketin de ülkede ilk kez lisans alan kripto para borsası olan Gemini olacağı belirtiliyor. Gemini’nin Nasdaq’ın kaynaklarını ve teknolojisini alıp; kendi tecrübesi ile harmanlaması sonucu ortaya çıkacak platformun gerek itibari, gerekse de kripto parayı kapsaması bekleniyor.

Stellar, sektörde son dönemde yakaladığı olumlu ivme ve aralarında IBM ve Kakao gibi devlerin bulunduğu firmalar ile yaptığı anlaşmalar sayesinde büyük bir ivme yakalarken, koinin bu zorlu piyasa şartlarında görece iyi bir volalite ve performans sergilemesi de insanların takdirinden kaçmayan bir başka husus olarak karşımıza çıkıyor.

Litecoin’in de e ticaret piyasasının Bitcoin’i olduğunu düşünen Nasdaq yetkilileri, Charlie Lee ve ekibiyle de çalışmak istiyor. Şu sıralarda 120 dolar seviyelerinde işlem gören Litecoin, toplam işlem hacmine göre ise 6.91 milyar dolarlık değerle sektörün 6. sırasında yer alıyor. Litecoin, birçok e ticaret mağazasında ve dükkanda geçmesi ile bilinen bir koin.

Son olarak Bitcoin’in de Nasdaq tarafından desteklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dünyanın işlem hacmine göre açık ara en büyük kripto parası olan Bitcoin’in gücünden faydalanmak isteyen Nasdaq yetkililerinin Bitcoin’e destek verme konusunda şüphe duymadıkları da gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment