Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Destekli TradeShift, 250 Milyon Dolar Fonlamadan Sonra Gözünü Blockchain Geliştirmeye Dikti

30 Mayıs tarihinde, bulut tabanlı tedarik zinciri şirketi Tradeshift, en son fon toplama etkinliğinden elde ettiği para ile blockchain gelişimine katkı sağlayacağını açıkladı.

Tradeshiftin yaptığı son E serisi fonlamaya Goldman Sachs gibi 250 milyon dolar katkı sağlayan sektörde liderlik yapan firmalar da dahil oldu ve Tradeshift toplamda 400 milyon doların üzerinde yatırım topladı.

Tradeshift büyüme için önemli ve gerekli noktaların blockchain ve yapay zeka teknolojisi olduğunu belirledi ve bunları bu yılın ocak ayında tanıttığı Frontiers isimli laboratuvarında geliştirmeyi planlıyor.

Tradeshift CEO’su ve kurucu ortağı Christian Lanng konu hakkında yaptığı bir basın açıklamasında şunları belirtti:

”Biz her zaman tedarik zincirinin geleceğinin %100 dijital olduğuna ve bu sebeple birbirine bağlanan ticari işlemlerin dijital olarak birbirine bağlı ekonominin ilk adımı olduğuna inandık.”

”Bu yatırım bizim hızlı büyümemizin önünü açacak ve liderlik koltuğundaki yerimizi sağlamlaştıracak. En yeni yatırımcılarımız olan Goldman Sachs ve PSP Investments firmalarına da teşekkür ediyoruz ve diğer büyüme aşamasına geçtiğimizde onların değerli katkılarını sabırsızlıkla bekliyoruz olacağız.”

Bu hareket blockchain teknolojisinin lojistik, taşımacılık ve tedarik zinciri alanına entegre edildiği bir çok örnekten bir tanesi. Wallmart gibi ünlü firmalarla başlayan blockchain entegrasyon furyası git gide daha da kuvvetleniyor ve görünüşe göre yakın bir gelecekte çoğu tedarik zinciri firması bundan faydalanacak. Teknolojinin bu alandaki entegrasyonunu ise sadece kargo ve lojistik şirketleri mercek altına almadı, onlara ek olarak bankalar ve hükumetler bile bu alanda harıl harıl çalışmakta.

Goldman Sachs’ın yaptığı yatırım seçimi şirketin hem blockchain hem de kripto paraya olan ilgi ve alakasını arttırmaya yöneldiği bu dönemde oldukça önem arz ediyor. Bu ayın başlarında şirketten bir yönetici Goldman’ın çok yakında bitcoin vadeli işlem sözleşmesi çıkartacağını doğrulamış ve bundan hemen sonra ise daha direkt yatırım opsiyonları için de sinyal vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment